Sömnproblem av bondtrösten

Deltagarna pratar av sig med programledaren Linda Lindorff: Det är inte rumsrena grejer

Foto: Andreas Apell
NÖJE

I nya ”Bonde söker fru” frodas svartsjukan mer än någonsin.

Linda Lindorff har tröstat bönderna även bakom kameran – så mycket att hon själv har drabbats av sömnproblem.

– Jag oroar mig så mycket, säger programledaren.

Nya säsongen av succéserien innehåller mer svartsjuka och tårar än vanligt. Programledaren Linda Lindorff, 38, har dragit ett tungt lass. Hon har funnits där för deltagarna både under inspelningarna och när kamerorna har släckts.

Intima detaljer

– Det här är den känslomässigt mest jobbiga säsongen någonsin för mig. Jag är helt utmattad efter den här sommaren, säger hon

– Det finns ett större mått av svartsjuka nu. Den är kär i den och den i den. Det har varit en jäkla snurr, fortsätter Linda Lindorff.

Böndernas kärleksliv har till och med påverkat programledarens hälsa.

– Jag sover dåligt och oroar mig jättemycket. Varför gjorde hon så? Varför sa han så? säger Linda.

Många av hennes möten med bönderna sker i all enkelhet. Då kan de anförtro henne mer intima detaljer om kärlekslivet än annars.

– De behöver ju en ventil. När kamerorna inte är på kan jag känna, herregud, det här kan vi inte prata om här och nu. Det är inte rumsrena grejer. Jag får veta väl mycket, men det är roligt. Jag är inte så pryd.

”Ge och ta”

Hon delar också mig sig av detaljer om det egna äktenskapet med Jacob Lindorff.

– Det handlar om att ge och ta när man pratar om kärlek och erfarenheter. Om Jacob fyller år, vad ska han få? Hur friade han? Sådana saker.

I kväll, 20.00 TV4 ”Bonde söker fru”

FAKTA

Här är årets deltagare

Namn: Daniel Carlsson. Ålder: 24. Bor: I Vedevåg utanför Örebro. Gör: Grisbonde. Egenskaper: Spexig teaterapa. Intressen: Lyssna på country-musik. Söker: En söt och självständig kvinna med ett fint leende.

Namn: Ivar Pettersson. Ålder: 25. Bor: Skara. Gör: Mjölkbonde. Egenskaper: Lättsam och rolig. Intressen: Att titta på bandy. Läsa böcker om öl. Söker: En spontan och rolig kvinna. Hon får gärna vara brunett.

Namn: Jonas Andersson. Ålder: 42. Bor: Södra Öland. Gör: Mjölkbonde. Egenskaper: Glad och äventyrlig. Anmält sig till maratonlopp utan att ha tränat innan. Intressen: Lyssa på ljudböcker och dyka. Söker: En glad och framåt tjej med ett fint leende. Övrigt: Har en fyraårig son.

Namn: Jonas Augustsson. Ålder: 36. Bor: Örebro. Gör: Spannmålsbonde. Egenskaper: Laga mat efter internetrecept och ”fixa grejer” i hemmet. Intressen: Resa med kompisarna. Har bland annat varit på Kanarieöarna och i Thailand. Söker: En kvinna där personkemin stämmer. Hon får gärna vara lång och blond, men det är inte det viktigaste.

Namn: Tomas Samuelsson. Ålder: 36. Bor: Nykil utanför Linköping. Gör: Kviguppfödare och äger ett sågverk. Egenskaper: Ärlig, omtänksam. Intressen: Åka Vasaloppet. Resa, har bland annat åkt till Tjernobyl. Söker: En ärlig, normalviktig, tjej.

Namn: Johan Ivarsson. Ålder: 25. Bor: Billinge i Skåne. Gör: Grisbonde . Egenskaper: Dumsnäll och vill väl. Intressen: Att ta hand om hunden Maddox och vara med vänner. Söker: En lång, sprallig, jordnära, gärna ”uppiffad” tjej som tycker om hans hund Maddox.

Namn: Ann Katrin Andersson. Ålder: 39. Bor: Stehag i Skåne. Gör: Mjölkbonde. Egenskaper: Har humor och humör. Intressen: Spela fotboll. Söker: En driven, gärna vältränad, man.

Namn: Magnus Gustaphsson. Ålder: 42. Bor: På en gård i Mattmar, nära Östersund. Gör: Grisbonde. Egenskaper: Jordnära, genuin, ”inte konstlad”. Intressen: Att saml på gamla grejer från gårdsauktioner. Baka bröd och bullar. Söker: En kvinna med hästintresse. Utseendet spelar ingen roll.