Lennox: ”Gaga säljer ut sitt liv”

Annie Lennox vill inte byta plats med dagens stjärnor

NÖJE

LONDON. Som stilikon på 80- och 90-talen var hon med och satte standarden för stjärnor som Rihanna, Britney Spears och Lady Gaga.

Men Annie Lennox har inte mycket till övers för sina unga efterföljare.

– De säljer ut sina privatliv. Det sista stället jag skulle vilja vara på är där de är nu, säger hon.

Annie Lennox är inte avundsjuk på Lady Gaga.
Annie Lennox är inte avundsjuk på Lady Gaga.Foto: Foto: AP
Eurythmics.
Eurythmics.

Under tiden i Eurythmics på 80-talet bytte Annie Lennox stil lika ofta som hon spelade in en musikvideo. Det fortsatte även under de första åren som soloartist med hits som ”Walking on broken glass”, ”Why” och covers på ”No more I love yous” och ”Whiter shade of pale”.

”Inspirerar varandra”

Men när Nöjesbladet träffar Annie Lennox i London vill hon inte se sig själv som någon stilförebild eller föregångare till dagens unga kvinnliga modeikoner.

– Folk inspirerar varandra, men alla är ju också sina egna. Jag vet inte om jag har inspirerat någon. Om jag har det skulle det vara underbart, jättekul, men jag tänker inte på det.

Släpper julskiva

I november släpper Annie Lennox sitt sjätte soloalbum ”Christmas cornucopia”, en julskiva med klassiska julsånger och en ny egenskriven singel, ”Universal child”.

Samtidigt är hon lycklig över att inte vara mitt inne i kändiskarusellen som många av de artister hon kanske har inspirerat, som Britney Spears, Lady Gaga och Rihanna.

– Artisterna du nämner lever ett högoktanigt liv. Jag frågar mig om jag skulle vilja vara på den plats där de är nu. Det är den sista plats jag skulle vilja vara på. De förlorar sitt privatliv, säljer ut det, säger hon bestämt.

FAKTA

Namn: Annie Lennox. Ålder: 55, fyller 56 den 25 december. Bor: London. Yrke: Artist, låtskrivare, feminist, hiv-aktivist. Bakgrund: Sålt miljoner album solo och i gruppen Eurythmics med hits som ”Sweet dreams (are made of this)”, ”Sisters are doin’ it for themselves” och ”There must be an angel”. Aktuell: Med julskivan ”Christmas cornucopia” och singeln ”Universal child” som båda släpps den 17 november.