Ranelid: ”Hatarna har segrat”

Tar bort namnskylten från bilen

1 av 4 | Foto: CAROLINA BYRMO
Björn Ranelid har tagit bort registreringsskylten med sitt namn från sin bil. ”Jantelagsmänniskorna och hatarna har segrat”, säger författaren i ”Malou efter tio”.
NÖJE

Han friades från anklagelserna om vårdslöshet i trafik, men har mått dåligt av skriverierna om olyckan.

Nu tar Björn Ranelid bort registreringsskylten med sitt namn från bilen.

– Hatarna har segrat, säger han.

I TV4-programmet ”Malou efter tio” i morse berättade författaren Björn Ranelid, 63, om sin tunga tid efter trafikolyckan förra året. Han har varit misstänkt för vårdslöshet i trafik efter en frontalkrock utanför Tomelilla, men förra veckan friades han av Ystad Tingsrätt. Han kallar tidningarnas skriverier om händelsen för ett mediedrev.

– Jag och min familj har lidit ofantligt av artiklar och löpsedlar där ingenting är sant, berättar han för programledaren Malou von Sivers.

– Jag har mått väldigt dåligt och det har varit oerhört tungt. Jag har haft svårt att sova och lidandet har pågått i tio och en halv månad, fortsätter han.

Tagit bort namnskylten

Det är främst uppgifter om att det skulle handla om en omkörning som han vänder sig mot.

– Det är fullkomligt uteslutet att jag kört om eller haft för avsikt att göra det.

Tidigare har han haft en registreringsskylt med texten ”Ranelid” på sin bil av märket Jaguar. Nu har han tagit bort skylten.

– Jantelagsmänniskorna och hatarna har segrat. Jag erkänner mig besegrad. Jag har förlorat, berättar han i programmet.

Spelar in dokumentärfilm

Björn Ranelid avslöjar också att han för närvarande filmas för en dokumentärfilm. Författaren har bland annat filmats när han delat ut pris i San Francisco.

– De har följt mig i 50-60 timmar. Då sysslar vi med det som är väsentligt, inte det som är lögner. Nu ska människor få se glädjen när jag är ute.