Aftonbladet
Dagens namn: Yvonne, Jeanette
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Mannerström: Min ilska är ett missförstånd

Superkocken: ”Det handlar om pondus”

Superkocken Leif Mannerström gillar inte unga människor som lever på pappas pengar.

– Om några gäster börjat härja och vaska skulle jag kasta ut dem, jag skulle sparka dem i röva! säger han till Göteborgs-Posten.

Trots det uttalandet säger han att den omtalade ilskan är ett missförstånd.

– Det handlar om pondus. Jag blev chef vid 23, en pojkspoling som var tvungen att tala om var skåpet skulle stå i en tid då restaurangköken dröp av elakhet. Hade själv tänkt sluta på grund av det och lovat mig att om jag någon gång blev chef skulle jag vara hygglig. Aldrig kräva något av någon som jag inte kräver av mig själv.

Men han blir arg på människor som bär sig illa åt och som fuskar och inte gör sitt jobb.

Han har tjänat mycket pengar genom åren. Men han säger att pengar aldrig varit ett självändamål, däremot en trygghet. LÄS OCKSÅ Mannerström: ”Jag skulle adopteras bort”

Lovade att aldrig bli fattig

Han berättar för Göteborgs-Posten om ett ögonblick han aldrig glömmer. Han råkade välta och krossa innerfönstren som han köpt för att få upp värmen i huset. Han var ung, nybliven pappa och hade 40 kronor kvar av månadslönen. Han grät och lovade sin fru Lilian att de aldrig skulle vara fattiga mer. Och dagen efter faktiskt höjd lön, tjänstebil och bostadslån. 

Han gillar inte brats som lever på pappas pengar.

– Om några gäster börjat härja och vaska skulle jag kasta ut dem, jag skulle sparka dem i röva! LÄS OCKSÅ PLUS Så gick det sen för tvåorna i ”Sveriges mästerkock”

Leif Mannerström Sveriges mästerkock
SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet