Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Film

Hollywood jagar Eklund

"Han är som klippt och skuren för huvudrollen"

eftertraktad Sveriges store actionhjälte Jakob Eklund kan bli aktuell för en ny stor Hollywoodproduktion. eftertraktad Sveriges store actionhjälte Jakob Eklund kan bli aktuell för en ny stor Hollywoodproduktion. Foto: sara ringström

Hollywood är på jakt efter Sveriges store actionhjälte.

Jakob Eklund erbjuds en huvudroll i storsatsningen "Golf in the kingdom".

- Filmbolaget säger att han är som klippt och skuren för rollen, säger en initierad källa.

Hårdkokt polis i   Hårdkokt polis i "Den tredje vågen".

Clint Eastwood och mediajätten Warner har ägt filmrättigheterna till Michael Murphys bästsäljare "Golf in the kingdom" i över 13 år. Boken har sålts i över en miljon exemplar och är en kultklassiker bland golfare i USA.

Inspelning i höst

Nu har rättigheterna släppts vidare till produktionsbolaget Mindy Affrime Productions och inspelningen är planerad att starta i Skottland till hösten.

Jakten på en huvudrollsinnehavare pågår över hela världen - och enligt säkra källor har Hollywood fastnat för den svenske filmstjärnan och Dramatenskådespelaren Jakob Eklund.

Hårdkokt filmpolis

- De har bland annat sett honom i "Livvakterna" och "Tusenbröder" och tycker att han är som klippt och skuren för rollen. Bolaget har även varit i kontakt med Dramaten, säger en initierad källa i filmbranschen till Aftonbladet.

För biopubliken är Jakob Eklund mest känd som den hårdkokte polisen Johan Falk från filmerna "Noll tolerans", "Livvakterna" och "Den tredje vågen".

Handplockats

Men rollen i "Golf in the kingdom" är något helt annat.

Jakob Eklund har handplockats för rollen som Shivas Irons, en övernaturligt skicklig golfare och andlig vägledare, som ska hjälpa filmens huvudperson att uppnå både bra resultat på golfbanan och själslig frid.

Enligt uppgift står flera namnkunniga amerikanska skådespelare på kö för rollen.

- Jakob Eklund är smickrad, men avvaktande. Han har andra engemang som krockar, bland annat för Dramaten. Men filmbolaget har inte gett upp, säger Aftonbladets källa.

Aftonbladet har förgäves sökt Jakob Eklund för en kommentar.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet