Leslie Nielsen död

Den omtyckte komikern dog i sviter av lunginflammation

FILM

LONDON. Skådespelaren Leslie Nielsen har dött.

Sent i natt bekräftade ”Nakna pistolen”-stjärnans agent att han gått bort efter komplikationer orsakade av en lunginflammation.

Hollywood-stjärnan blev 84 år gammal.

Sent i natt bekräftade Leslie Nielsens agent för Sky News att skådespelaren gått bort, 84 år gammal.

Nielsen uppges ha dött i sviterna av en lunginflammation på ett sjukhus nära sitt hem i Fort Lauderdale i den amerikanska delstaten Florida.

Den svåra lunginflammationen ska ha orsakat medicinska komplikationer och Nielsen gick bort omgiven av sin hustru Barbaree Earl och nära vänner, uppger TMZ.

Vill inte ha blommor

I ett uttalande uppmanar familjen alla fans och sörjande att i stället för att lägga blommor vid hans hem ge donationer i Leslie Nielsens namn till valfri välgörenhet.

Leslie Nielsen debuterade som skådespelare redan 1956 men slog igenom för den en bredare publik i filmen ”Titta vi flyger” från 1980.

1 500 tv-framträdanden

På 1990-talet befäste han sin roll som kungen av parodier i ”Nakna Pistolen”-filmerna och senare också ”Scary Movie”-serien.

Den kultförklarade skådespelaren har medverkat i över 100 filmer och gjort fler än 1 500 tv-framträdanden under sin 54-åriga karriär.

Kung av parodier

De första 20 åren ägnade han åt drama och seriösare roller, men efter succén med ”Titta vi flyger” blev han i stället kungen av komedier och filmparodier.

FAKTA

Dramatik – även i privatlivet

Skådespelaren Leslie Nielsen blev 84 år gammal.

Han föddes i Saskatchewan i Kanada 1926.

Nielsen slog igenom med filmer som ”Titta vi flyger” (1980) och ”Nakna pistolen”-filmerna (1988-1994).

Men redan på 1950-talet var han en tv-stjärna innan karriären gick in i en svacka.

Privatlivet var också fyllt av drama. Han hann avverka fyra fruar.

Hans sista var Barbaree Earl och hon var med honom till slutet.

Nielsen var aktiv in i det sista. När han dog var han mitt uppe i inspelningen av en ”Nakna Pistolen”-uppföljare som var tänkt att gå upp på biodukarna 2012.