Irriterande par i knipa

Eden Lake går från löjligt till värre

FILM

Brittisk skräckfilm av James Watkins, med Kelly Reilly, Michael Fassbender m fl.

Den romantiska weekenden blir en mardröm i Eden Lake.
Foto: Atlantic
Den romantiska weekenden blir en mardröm i Eden Lake.

Jag hade från två säkra källor fått höra att ”Eden Lake” är den otäckaste film som gjorts i England sedan den snudd på mästerliga ”Instängd”. Jag hade med andra ord högt ställda förväntningar. På tok för högt, visade det sig.

Ett par ( Kelly Reilly, Michael Fassbender) ska fira romantisk weekend vid det avlägset belägna området Eden Lake. Strandmyset störs dock av några barn som spelar hög musik och har dålig koll på sin best till hund. Paret säger ifrån, och situationen går snabbt från dålig till löjligt mycket värre.

Det har gjorts många filmer där veka stadsbor utsätts för hårdare lantbors terror, ”The hills have eyes”, ”Straw dogs” och ”Den sista färden” är några av dem. Personligen tycker jag att den sistnämnda är den mest otäcka film som någonsin gjorts. Det är något med den där totala utsattheten i naturen som gör den så väldigt obehaglig. ”Eden Lake” känner jag däremot nästan ingenting för. Kanske skulle jag ryckas med och lida med det här paret och bry mig om hur det gick för dem om de inte var så vanvettigt irriterande och filmen inte var så full av logiska luckor.

Emma Gray Munthe