Marie: Jag har en hjärntumör

Idolvinnaren ska opereras inom kort

NÖJE

Marie Picasso har drabbats av en hjärntumör.

Sångerskan valde själv att berätta om sjukdomen i Sveriges Radios program ”Sjuhärad direkt”, sedan hon tvingats ställa in flera framträdanden.

– Jag har mått dåligt på alla sätt man kan tänka sig, säger hon till Aftonbladet.

Marie Picasso, 31, skulle bland annat uppträda i SVT:s ”Så ska det låta”. Men i en direktsänd intervju med Sveriges radio Sjuhärad berättade hon att hon drabbats av en hjärntumör.

Är sjukskriven

– Jag orkar inte ljuga längre. Jag är sjukskriven och väntar på att operera mig och har väl mått bättre, säger Marie Picasso till Sveriges radio.

Hon berättade även i radio att hon ska opereras inom kort.

– Det här kommer att ta sin tid men jag är helt säker på att kirurgerna kommer ta bort den och att det kommer att bli en lyckad operation. Sen kommer jag tillbaka med buller och bång. Det kan jag garantera, säger hon i programmet.

Vann Idol 2007

Picasso slog igenom stort då hon 2007 vann tv-programmet Idol före Amanda Jenssen. Innan dess hade hon deltagit i dokusåpan Big Brother och nått viss framgång som artist i Tyskland. Hon var även med i Körslaget förra året då hon och hennes kör kom tvåa.

För bara ett par dagar sedan uppmärksammades hon som en av 16 000 som på Facebook engagerade sig i hunden Sindys försvinnande.

– När jag såg att den var försvunnen brast mitt hjärta. Hundar är smarta och kloka, sa hon då till Aftonbladet.

FAKTA

Vännerna från Körslaget oroade

Linda Sundblad, 29:

– Det var inga roliga nyheter. Jag vet inte vad man ska säga, det är brutalt att få veta något sånt här. Marie är en riktig pärla och vi fann verkligen varandra under "Körslaget" i och med att vi var de enda tjejerna. Hon vet min livsfilosofi och vi har samma tänk om vad livet är, hon vet att jag skickar värmande och helande ljus. Jag har familj och släkt som gått igenom hjärntumörer och det har gått jättebra så jag tror det kommer gå bra.

Magnus Rongedal, 45:

– Vad säger man om en sån sak? Jag önskar henne allt förstås och håller tummarna för att det går vägen. Det är fruktansvärt hemskt att höra. Stackars Marie.

Ralf Gyllenhammar, 44:

– Oj, jag hoppas givetvis att hon kryar på sig. Jag blir helt chockad, så ung och drabbas av det. Det är hemskt. Man kan förstå att gamla människor drabbas men en sån ung människa. Det första man tänker är "åh nej, tänk om hon inte kan sjunga och spela?", det är ett öde värre än döden.

Kalle Moraeus, 47:

– Vad är det du säger!? Det var mycket mycket tråkigt att höra. Jag vill säga att vi tänker på henne och att jag hoppas att det går bra. Det är alltid en chock att få ett sånt här besked om någon man känner. Det slår ner som en blixt när det kommer. Man får sätta sin stora tillit till vetenskapen.

Namn: Lilly Marie Picasso. Ålder: 31. Yrke: Artist. Bor: Stockholm. Familj: Pojkvännen Albin. Aktuell: Vann "Idol" 2007, var med i "Körslaget" 2010. Har nu drabbats av en hjärntumör.

LÄS INTERVJUN MED MARIE PICASSO I DAGENS NÖJESBLADET!