Val Kilmer akut till sjukhus

Skådespelaren blödde ur munnen – akutopererades

1 av 4 | Foto: AP
Val Kilmer har gjort flera stora roller, bland annat som Batman och Jim Morrison i filmen om The Doors.
NÖJE

Han spelade mot Tom Cruise i ”Top gun”, porträtterade Jim Morrison i Oliver Stones film om The Doors och jagade brottslingar som Batman.

Tidigare i veckan rapporterade tmz.com att Val Kilmer akutopererats för en tumör i halsen – men stjärnan tillbakavisar uppgifterna.

HOLLYWOOD. Kilmer hämtades i måndags med ambulans i sitt hem i Malibu och fördes till UCLA-sjukhuset i Santa Monica. TMZ rapporterar att någon larmade räddningstjänsten och rapporterade blödningen.

– Läkarna genomförde operationen och Kilmer återhämtar sig nu, säger en källa till sajten.

Halstumören verkar inte vara en ny åkomma. När Kilmer i oktober var i rätten för en dispyt med sin hyresvärd meddelade han domaren att han hade svårt att tala för att hans tunga var svullen.

Nu uppges hans familjemedlemmar vara upprörda eftersom de tycker att Kilmer har ignorerat tumören och låtit den bli värre.

Hade tjock scarf

Kilmer sågs senast offentligt när han den 16 januari gick på en basketmatch i Los Angeles med sonen Jack. Då hade han en tjock scarf om halsen. Han har också rönt uppmärksamhet för en dramatisk viktnedgång. I augusti rapporterade TMZ att förändringen berodde på att han börjat ta långpromenader.

Från 1988 till 1996 var Kilmer gift med Joanne Whalley. Förutom sonen Jack har han en dotter, Mercedes, 23.

”Har ingen tumör”

Men på sin Facebooksida förnekar Kilmer uppgifterna om att han skulle ha opererats för en tumör.

”Tack för allt ert stöd. Men jag har ingen tumör, och jag har inte genomgått någon operation. Men jag hade en komplikation som bäst behandlades på sjukhus”, skriver han.