Hjärnan bakom glamouren

1 av 3 | Foto: peter wixtröm
NÖJE

Han förvandlar pennstreck på papper till paljettblåsor på scen.

För Klick! berättar designern Christer Lindarw om allt från tappade kjolar till telefonklotter.

Han är kanske mest känd som dragshowstjärna och schlagerartist, men Christer Lindarw, 54, är även designer och modetecknare och har skapat kläder åt många kändisar.

Visar privat klotter

Just nu är han aktuell i Telias kampanj för hemtelefoni, där kända svenskar har fått visa upp sitt privata telefonklotter.

Du har två gånger blivit framröstad som Sveriges vackraste kvinna.

– Det har väl mer varit som en kul grej. Men de tog snygga bilder och jag blev faktiskt erbjuden att komma ner till Paris och vara kvinnomodell. Det ångrar jag nu att jag inte gjorde. Man skulle ju ha provat ...

Vilken kreation är du mest stolt över?

– Lill Lindfors tappade kjol. Och våra egna ”Dolce vita”-kläder. D?et var en väldigt stark och signifikativ look, med det skarpt rosa och orangea.

Gynning är snyggast

Vem skulle du helst designa för?

– Madonna. Hon har en stark personlighet och kan bära upp scenkläder. Man kan ta på henne hur sexiga grejer som helst – hon blir aldrig ett offer, ett våp eller en bimbo.

Vem är Sveriges snyggaste kvinna?

– Carolina Gynning. Hon har gått från att se ut som ett totalt bimbospån med rufsblont hår och stora tuttar till att se ut som en million-dollar-baby. Nu ser hon ut som en filmstjärna. Hon har verkligen blivit skitsnygg.

Hur får man så snygga ben som dina?

– Man väljer sin far och mor med omsorg.