– Sketchen fick mig att vilja dö

Jonas Gardell till attack mot humorn i schlagern

Peter Stormare kommer att göra ”The Hurricane”-makeovers på bland andra Lena Ph, The Ark och Christer Sjögren.
Peter Stormare kommer att göra ”The Hurricane”-makeovers på bland andra Lena Ph, The Ark och Christer Sjögren.Foto: SVT
NÖJE

Jonas Gardell totalsågar Peter Stormares insats i Melodifestivalen.

På Twitter kallar han Stormares insats för ”apokalypsen”.

– Någon måste ha betalat Peter Stormare av våra licenspengar. NÅN! VEM? DJÄVULEN? skriver han på Twitter.

GILLADE INTE PAUSUNDERHÅLLNINGEN Jonas Gardell, 47, gick till hård attack mot Peter Stormares medverkan i Melodifestivalen på Twitter.
GILLADE INTE PAUSUNDERHÅLLNINGEN Jonas Gardell, 47, gick till hård attack mot Peter Stormares medverkan i Melodifestivalen på Twitter.Foto: Björn Lindahl

I lördags debuterade Peter Stormare, 57, som pausunderhållning i Melodifestivalen med karaktären Harry Cane, även känd som ”The Hurricane” – en demonproducent som stylar om kända svenska artister.

”Det var uselt”

Det enda som var demonlikt med Stormares framträdande, enligt komikern och författaren Jonas Gardell, 47, var att det var uselt. På mikrobloggen Twitter gick han till hård attack mot Stormare.

– För er som inte såg: Peter Stormare-sketchen var som en dementors (en varelse i böckerna om Harry Potter, reds. anm.) kyss då själen sugs ut och man vill inte leva mer, skriver Jonas Gardell på Twitter.

Jonas Gardell gjorde själv succé som pausunderhållning i Melodifestivalen 2003 med ”schlagerskolan”. Även då raljerade han över andras pausunderhållning. Han skapade också stora rubriker när han och maken Mark Levengood gjorde en bröllopskupp under finalen i Globen.

Ska göra om Lena Ph

Peter Stormare kommer att ses i rollen som ”The Hurricane” i resten av Melodifestivalens deltävlingar. Då kommer han att göra ”Hurricane-makeovers” på Lena Philipsson, The Ark och Christer Sjögren.

I går stod Jonas Gardell fast vid sina åsikter.

– Jag kommenterar både stort och smått och det är meningen att det ska vara humoristiskt och ironiskt. Jag vill gärna att folk ska följa mig på Twitter. Mer har jag inte att säga om det, låter Jonas Gardell hälsa till Nöjesbladet via sin presskontakt.

FAKTA

Läs Jonas Gardells ursinniga twittrande om Stormares sketch

Jag försöker formulera något om Peter Stormare-sketchen men det går inte. Jag är fortfarande för chockad, för skrämd. Stum. Darrar.

Jag menar, nån måste ha tänkt, nån måste ha skrivit, nån måste ha betalat Peter Stormare av våra licenspengar. NÅN! VEM? DJÄVULEN?

För er som inte såg: Peter Stormare-sketchen var som en dementors kyss då själen sugs ut och man vill inte leva mer.

Mark säger: Släpp det, Jonas! Solen skiner! Livet fortsätter. Gå vidare! Kan inte! Jag vill att de ska lida. Som jag har lidit.

Namn: Jonas Gardell. Ålder: 47. Yrke: Författare, komiker, dramatiker, artist. Familj: Maken Mark Levengood, två barn. Bostad: Stockholm. Inkomst: 1 280 300 (tax 2009).