Nöjesbladet

Livesuccén är tillbaka

Schlagerfinalisterna spelar exklusivt på Nöjesbladet.se

Live-löpet gör comeback Sanna Nielsen är en av de finalister som kommer att spela i Nöjesbladets Live-Löp när succén från förra sommaren återuppstår. Konserterna är gratis.
Live-löpet gör comeback Sanna Nielsen är en av de finalister som kommer att spela i Nöjesbladets Live-Löp när succén från förra sommaren återuppstår. Konserterna är gratis.Foto: Foto: Jerker ivarsson

Efter succéspelningar med Mando Diao och Robyn är det dags för Melodifestivalen att inta Nöjesbladets digitala livescen.

Nästa vecka gör schlagerfinalisterna exklusiva konserter – direkt i din dator.

Robyn i Live-löpet.
Robyn i Live-löpet.

Förra sommaren lockade Live-Löpet 44 000 besökare från 63 olika länder. Som en upptakt till musikpriset Rockbjörnen uppträdde artister som Eric Saade och The Ark live från Nöjesbladets egen studio, och tittarna kunde direktkommunicera med digitala applåder och låtönskemål.

Känner av publiken

Nu är det Melodifestivalens tur.

Nästa vecka gör årets schlagerfinalister exklusiva, interaktiva spelningar direkt på Nöjesbladets webb. Bland annat uppträder Sanna Nielsen, Brolle och Swingfly.

De ser inte sin publik, men kommer att känna dess digitala närvaro.

– De förra artisterna var helt adrenalinstinna efteråt. Det tog bara någon låt innan de hajade hur de skulle interagera med publiken, säger Marie Kry, projektledare för Live-Löpet.

Gratis konserter

Nu som då är konserterna gratis. Ingen biljett behövs, det är bara att surfa in på Nöjesbladets webbplats för att se spelningen och interagera med artisten.

Nicke Borg är en av de medverkande i schlagerupplagan av Live-Löpet. Han ska spela sin melodifestivalslåt, men också Backyard Babies-klassiker och Nicke Borg Homeland-material.

– Det här är häftigt och banbrytande, och ett helt nytt sätt att nå folk som inte kunnat gå på en livespelning, säger Nicke Borg.

FAKTA

Det här är Live-Löpet

■ ■ En interaktiv konsertupplevelse där publiken upplever livespelningar via sin dator och kan kommunicera direkt med artisten. Applåder, svajande cigarettändare och låtönskemål skickas direkt till en skärm i studion. Man kan även ta livefoton och lägga upp på Facebook.

■ ■ Första gången Live-Löpet genomfördes var i samband med Rockbjörnen sommaren 2010. Då hade de sju spelningarna med bland andra Robyn, The Ark och Mando Diao 44 000 unika besökare från 63 olika länder. Live-Löpet sände även från Almedalsveckan på Gotland.

■ ■ I denna omgång av Live-Löpet uppträder Melodifestivalens finalartister i varsin livespelning. Varje dag under finalveckan den 7–11 mars sänds två konserter på aftonbladet.se, kl 10.30 samt 11.00.