Aftonbladet
Dagens namn: Rudolf, Ralf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Lyckligast – i världen”

Danny Saucedo jublade i natt: Komma tvåa är en drömplacering

”SKÅL!” Här festar Danny Saucedo med sina dansare. Han förlorade pop-duellen mot Eric Saade – men är ändå supernöjd. ”Det var mitt bästa framträdande någonsin”, säger Danny. ”SKÅL!” Här festar Danny Saucedo med sina dansare. Han förlorade pop-duellen mot Eric Saade – men är ändå supernöjd. ”Det var mitt bästa framträdande någonsin”, säger Danny. Foto: MAGNUS SANDBERG

Danny Saucedo grät av lycka bakom scenen i går.

Han avslöjar att andraplatsen är drömplaceringen för flera av artisterna.

– Nu slipper jag göra allt megajobb som Eric får göra, säger han.

I BLICKFÅNGET Vinnaren Eric Saade och tvåan Danny Saucedo kramar om varandra.   I BLICKFÅNGET Vinnaren Eric Saade och tvåan Danny Saucedo kramar om varandra. Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON

Det stod mellan de två storfavoriterna i finalen. Ynka två poäng skiljde Eric Saade, 20, och Danny Saucedo, 25, efter internationella juryns dom och hela Globen höll andan när folkets favorit skulle läsas upp.

”Hann bli nervös”

– Det var verkligen känslorna utanpå. Eftersom jag var först ut i startfältet fick jag sitta så länge i Greenroom och hann bli riktigt nervös, säger Danny.

Men det är ingen nedstämd schlagerstjärna som förlorade duellen. Ordet besviken fnyser han åt.

– Såg du mig? Det var mitt bästa framträdande någonsin, jag är världens lyckligaste nu. Jag började grina när jag gick av scenen för det kändes så himla bra, säger Danny.

”Fokusera på plattan”

Hela Melodifestivalupplevelsen beskriver han som fantastisk. Att han förlorade på målsnöret känns inte bittert – snarare tvärtom.

– Nu slipper jag göra allt megajobb som Eric får göra. Jag får stanna i Sverige och planera EMD:s sommarturné och fokusera på plattan som jag nyss släppt. Och så får jag krama på familjen och alla polare som jag inte sett på länge, säger han.

Ville du hellre komma tvåa än vinna?

– Andraplatsen är en drömplacering. Backstage pratar många om att de vill hamna tvåa. Då slipper man ut och armbåga sig i Europa, vilket jag förstås också ville. Men det finns två vinster, nu vann jag den ena och jag är jättejättenöjd.

En nypa salt

Att även internationella juryn valde Eric som vinnare tar han med en nypa salt.

– Man får inte glömma att det är bara är några personer som tycker så i de här länderna som röstade, säger han.

Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Danny: "Lägg ner..."

Här vill Danny dra och festa.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet