Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Programledarparet om rädslan inför schlagern

”Jag har en släng av nån form av tourette”

En tidigare bloggare och en före detta "Idol"-deltagare.
På lördag blir de två av Sveriges största makthavare.
Inför miljoner tv-tittare skulle de kunna säga precis vad som helst i direktsändning.

– Jag är skiträdd, säger Danny Saucedo.
På lördag står de på Melodifestivalscenen tillsammans för första gången. Inför miljoner tittare. Det första av sex direktsända tv-program som kommer locka stora delar av Sveriges befolkning.
Danny Saucedo, 26, är livrädd.
– Jag har en light släng av nån form av tourette. När jag vet att så många lyssnar, när jag kan göra ett sånt stort intryck genom att säga nånting, då blir jag triggad. jag kan bli enormt triggad att provocera bara för att, bara för att jag inte får, säger han.

”Skiträdd”

– Jag är skiträdd. Den tanken kan ta över så mycket att jag kan inte fokuserar på vad jag gör, så har jag inte lyssnat på en minut utan bara svävat iväg med blicken.
Gina Dirawi, 22, sitter intill honom i soffan när Nöjesbladet träffar programledarparet i Radiohusets cafeteria i Stockholm. Danny tycks inte kunna räkna med hennes hjälp om han skulle sväva iväg mitt under sändningen på lördag.
– Jag är likadan, säger hon.

– Jag har jättelätt för att bara gå in i min lilla värld och börja tänka på att man kan säga precis vad som helst. Berätta om min solsemester i stället för att presentera låtarna. Det kan ju bli jättstort när man hamnar i en position där man har så mycket makt, säger Gina Dirawi.
Just makt återkommer vi flera gånger till under den en och en halv timme långa intervjun. Båda har insett att de plötsligt blivit makthavare som under våren kommer ha miljoner och åter miljoner tv-tittare som följer allt de gör.

Tar ansvar

– Allt har gått så fort för mig. Från den okända som ingen brydde sig om till att vinna kristallen och vara med i det största programmet. Det går liksom inte in i ens hjärna riktigt, säger Gina Dirawi.

Tror ni inte att det också är därför som folk reagerat så starkt över blogginlägg och förlupna ord (Gina bloggade i höstas en bild av en bok skriven av en känd antisemit och Danny fångades på video när han använde det laddade ordet "svartingar")?

– Absolut. Att man har ansvar. Det påverkar så många fler, det blir så många ringar på vattnet när jag säger nåt, säger Danny.

– Jag får inte lämna utrymme för folk att uppfatta saker som de vill. I vissa ämnen måste jag vara övertydlig just för att jag är den jag är och jag kommer där jag kommer ifrån. Mina föräldrar är palestinier och det gör ju att det blir ännu mer laddat, säger Gina.

Är en ”entertainer”

De senaste veckorna har de arbetat heltid med dansrepetitioner, plugga manus och förbereda sig inför den intensiva våren. Nu bävar de inför publikens reaktioner på lördag:

– Vi kommer göra saker som inget programledarpar har gjort i Melodifestivalen förut, säger Gina utan att vilja gå in på detaljer.

– Jag tror att det blir två läger. Mig kommer man jämföra med Gina, men då gör folk en vurpa för det finns ju redan en Gina, jag ska ta hand om andra saker. Jag är entertainer och showartist, folk kan inte förvänta sig att jag ska vara lika snabb och rolig som Gina, säger Danny.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet