Aftonbladet
Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik

Lasse Stefanz i akut krismöte

Olle Jönssons avhopp skakar dansbandsvärlden

De satt i krismöte hela dagen efter att Olle Jönsson meddelat sitt avhopp.

I natt fanns det fort­farande inga klara besked om Lasse Stefanz framtid.

– De sover på saken så får vi se, säger Jakob Ekendahl på Warner music.

 Therese Waleteg, 21, har startat Facebooksidan ”Operation rädda Lasse Stefanz” som i går kväll hade 234 medlemmar. ”Jag hoppas att det kan få honom att se hur mycket han betyder för svensk dansbandsmusik. Det finns ingen som honom i Sverige”, säger hon.    Therese Waleteg, 21, har startat Facebooksidan ”Operation rädda Lasse Stefanz” som i går kväll hade 234 medlemmar. ”Jag hoppas att det kan få honom att se hur mycket han betyder för svensk dansbandsmusik. Det finns ingen som honom i Sverige”, säger hon.

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson, 56, har gjort sitt sista gig, trots att bandet har ett 40-tal spelningar inplanerade fram till april 2013.

”Gjorde mitt sista jobb i går för Lasse Stefanz. För ev. frågor ring kontoret. Med vänlig hälsning Olle.”, stod det i ett mejl som Expressen publicerade i går.

I går gjorde Lasse Stefanz bokningsbolag Ls tonart allt i sin makt för att övertala Jönsson att stanna kvar, enligt uppgifter till Nöjes­bladet.

”Vet ingenting”

Ett krismöte hölls från klockan 13 till sent på kvällen. Basisten Henrik Wallrin var inte närvarande och väntade på besked kring bandets framtid.

Men sent i går kväll hade han inte hört något nytt.

– Jag vet tyvärr ingenting mer än vad ni gör. Och så länge jag inte har hört något kan jag inte kommentera, säger han.

Lasse Sigfridsson, som lämnade bandet i maj, bekräftar att Olle Jönsson vid flera tillfällen hotat hoppa av – utan att något hänt.

– Vi har drivit det här bandet i 45 år och det är klart alla kommer in i svackor. Annat vore konstigt ju.

En källa nära bandet menar dock att Jönsson trots allt kommer att stanna kvar.

– Jag skulle inte kunna tänka mig att han hoppar av. Det är inte första gången han uttryckt en sån önskan för att sedan köra på, säger källan.

Inbokade i helgen

På lördag ska de enligt spelplan uppträda på Ekebo Nöjescentrum i Ängelholm. Nu väntar arrangörerna otåligt på besked.

– Än har vi inte hört något men vi skulle få besked så fort bokningsbolaget vet vad som händer framöver. Vi får ta ställning när vi vet mer, säger Jonas Lindström, driftschef på Ekebo.

Warner musics Jakob Ekendahl, artistansvarig för Lasse Stefanz, ger inga svar om Olle Jönssons vara eller icke vara i Lasse Stefanz.

– Jag förstår att det är många som är ängsliga när såna här saker kommer ut. Jag får återkomma med svar, säger han.

Han avfärdar uppgifter om att en schism skulle ligga bakom beskedet.

– Jag tror att det florerar väldigt mycket tankar och funderingar nu. De sover på saken så får vi se i morgon, säger han.

Olle Jönsson hälsar att han inte vill kommentera. Nöjesbladet har sökt övriga bandmedlemmar samt bokningsbolaget för en kommentar.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet