Testament spelar in ny platta i sommar

Samarbetar med brittiska producenten Andy Sneap

MUSIK

Testaments nya platta kommer att spelas in under sommaren – och med sig in i studion har metalgiganterna med sig den brittiska stjärnproducenten Andy Sneap.

Testaments sångare Chuck Billy under konsert på Sweden rock.
Foto: Rickard Nilsson
Testaments sångare Chuck Billy under konsert på Sweden rock.

Den ännu namnlösa uppföljaren på ”The formation of damnation” från 2008 beräknas släppas senare i år eller i början av 2012.

Albumet kommer att produceras av Andy Sneap, som jobbat med bland andra Megadeth, Arch Enemy, Exodus och Nevermore.

Det skriver amerikanska Blabbermouth.

– Det nya albumet kommer troligen att vara kulmen av ”The formation of damnation” och ”The gathering” men vi kommer definitivt inte att glömma våra rötter, har sångaren Chuck Billy sagt i en tidigare intervju.

FAKTA

Testaments diskografi

The legacy (1987)

The new order (1988)

Practice what you preach (1989)

Souls of black (1990)

The ritual (1992)

Low (1994)

Demonic (1997)

The gathering (1999)

The formation of damnation (2008)