Opeth gör två gig i Sverige i vinter

Spelar i Göteborg och Stockholm

Opeth gör två konserter i Sverige i december.
Opeth gör två konserter i Sverige i december.
MUSIK

Den 20 september släpps deras hett efterlängtade album ”Heritage”.

I december bjuder Opeth på årets enda konserter – i Göteborg och Stockholm.

Mikael Åkerfeldt.
Foto: Foto: GUSTAV GRÄLL
Mikael Åkerfeldt.

Opeths nionde studioalbum ”Watershed” gjorde succé när det släpptes 2008 och toppade försäljningslistorna i delar av Europa.

I september kommer den progressiva metalbjässens hett efterlängtade tionde album, ”Heritage” – och i anslutning till releasen gör Opeth två konserter i Sverige: Den 4 december på Trädgår'n i Göteborg och den 8 december på Arenan i Stockholm.

Biljetterna släpps på fredag.

”Känns skitkul”

– Det känns skitkul. ”Watershed” var ju en succé så förväntningarna är höga och det känns kul att de är tillbaka med nytt album, säger Kristofer Åkesson på arrangören Live Nation till Nöjesbladet.

”Heritage” släpps via skivbolaget Roadrunner den 20 september.

Pain of Salvation kommer att agera support på konserterna i Göteborg och Stockholm.

FAKTA

Opeths diskografi

1. Orchid, 1995.

2. Morningrise, 1996.

3. My arms, your hearse, 1998.

4. Still life, 1999.

5. Blackwater park, 2001.

6. Deliverance, 2002.

7. Damnation, 2003.

8. Ghost reveries, 2005.

9. Watershed, 2008.

(10. Heritage, 2011.)