Vilken succé, Emrik

Viva Las Vegas - surprise party

MUSIK

Förre Stonefunkers-sångaren Emrik Larsson som smörsångare i glittrig Las Vegas-stil.

Det är det främsta skälet att se den här mycket underhållande musikaliska krogshowen.

LYSANDE SMÖRSÅNG Emrik Larsson och Andreas Möller spelar två göteborgare som återvänder hem efter att ha sökt lyckan i Las Vegas.
Foto: TRÄDGÅR"N
LYSANDE SMÖRSÅNG Emrik Larsson och Andreas Möller spelar två göteborgare som återvänder hem efter att ha sökt lyckan i Las Vegas.

Trots att Black Ingvars är kompband, "Rally"-gängets Peter Apelgren och Stefan Livh står för manus och regi och Jan Jingryd är speakerröst i bakgrundsfilmerna, finns här knappt ett enda gôa gubbarskämt.

Via mycket roliga bakgrundsfilmer berättas historien om två killar från Göteborgs-trakten - en från arbetarklassen, en överklasskille - som söker lyckan som artister i Las Vegas.

Återvänt till Göteborg

Där kallar de sig Tony De Wonderful (Black Ingvars sångare Andreas Möller) och Vic Fontaine ( Emrik Larsson). Efter en karriär som de nog bara själva tycker varit särskilt lyckad, har de nu återvänt för att uppträda i Göteborg.

Vi bjuds på ett tjugotal låtar, alla klassiker i den stil som Frank Sinatra, Dean Martin och Tom Jones brukar sjunga. Låtar som alla åtminstone över 30-strecket kan sjunga med i.

Det svänger som satan, men har sångmässig slagsida. Andreas Möller tar i och showar och utstrålar "titta på mig", men är tyvärr inte i närheten av Emrik Larsson som gör fantastiska versioner av ibland uttjatade sånger. Vilket genombrott i en ny genre, för den förre Stonefunkers-sångaren!

Knyter inte ihop

Det fjärde plustecknet försvinner, för att man glömmer bort att riktigt knyta ihop historien om Las Vegas-artisternas karriärer.

Showen ska gästas av både kända och okända artister. I går överglänstes oväntat Claes Malmberg av två killar som gjorde en tysk-svensk "innanlårssång"; något av det sjukast roliga jag sett i hela mitt liv.

Viva Las Vegas - surprise party

Jan-Olov Andersson