Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Superguide: så tar du dig till Tele2 Arena

Arenan totalt: ++++ Arenans utseende andas skandinavisk design med obehandlat trä och en transparent fasad kan belysas i 16,7 miljoner kulörer. Värsta discot alltså.Tar totalt in 44 000 besökare, cirka 33 000 när det är fotboll. Taköppningen är finfin och det känns som att man kommer kunna se bra från alla platser. Hög kvalitet på tekniken, bland annat wifi på hela arenan. Under bygget finns 625 parkeringsplatser, totalt 4 000 inom gångavstånd. Är du sugen på att ta cykeln till matchen finns det 1 000 platser du kan ställa den på. Fiffigt va?   Arenan totalt: ++++ Arenans utseende andas skandinavisk design med obehandlat trä och en transparent fasad kan belysas i 16,7 miljoner kulörer. Värsta discot alltså.Tar totalt in 44 000 besökare, cirka 33 000 när det är fotboll. Taköppningen är finfin och det känns som att man kommer kunna se bra från alla platser. Hög kvalitet på tekniken, bland annat wifi på hela arenan. Under bygget finns 625 parkeringsplatser, totalt 4 000 inom gångavstånd. Är du sugen på att ta cykeln till matchen finns det 1 000 platser du kan ställa den på. Fiffigt va? Foto: GUSTAV MÅRTENSSON

Tele2 Arena gör konsertdebut.

Då gör du bäst i att skippa bilen.

– Ställ den någon annanstans, säger Johan Seidefors på Tele2 Arena.

Tunnelbana.

Så tar du dig till Tele2 Arena på bästa vis.

– Det finns flera stationer i området. Det är tunnelbanans gränsa linje som gäller. Den station som är närmst arenan är Globens tunnelbanestation, men Gullmarsplan är också ett bra alternativ, säger Lovisa Åbom på SL.

Ta inte bussen

På SL går trafiken som vanligt. De oroar sig inte över någon köbildning.

– Det är vanligt helgschema. Det är få som reser i stan just nu, säger Lovisa Åbom.

Åbom avråder dock för att ta bussen till arenan.

– Det är svårt att ta buss dit. Det finns inga speciella evenemangsbussar. Men på vägen hem kan man ta 4:ans buss, säger hon.

På Tele2 Arena har man främst ett råd.

– Ta inte bilen. Det är den första rekommendationen. Om man har möjlighet ska man ställa den någon annanstans. Men det finns också parkeringsgarage på Globen och runt om området, säger Johan Seidefors på Tele2 Arena.

Var ute i god tid

Han påpekar att det är viktigt att vara ute i god tid.

– Har man möjlighet att vara där någon timme innan är det jättebra. In- och utslussning ur arenan har fungerat bra. Men eftersom en stor del av publiken inte har varit på arenan bör man vara där tidigt, säger han.

Taket kommer att vara stängt.

Trots det och det varma vädret tror inte Tele2 Arena på någon värmeböja under konserten.

– Det kommer att vara väldigt behagligt. Vi har en klimatanläggning som håller en temperatur på 20 – 21 grader, säger Johan Seidefors.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet