Mark Wahlberg klar för ”Uncharted”-film

SPELA

Att ”Uncharted” blir film har varit känt en längre tid. Men nu har spelets hjälte blivit castad: Mark Wahlberg gör rollen.

Vi borde ha gissat det redan när David O Russell blev klar som ”Uncharted”-filmens regissör. Tillsammans har Russell och Mark Wahlberg redan gjort tre filmer: ”Three kings”, "I heart Huckabees” och kommande ”The fighter”. Nu är ytterligare ett samarbete spikat och klart.

I en intervju med MTV Blog avslöjade Wahlberg i veckan att han ska spela den notoriske äventyraren Nathan Drake i filmatiseringen av Naughty Dogs Playstation 3-blockbuster ”Uncharted”. Det blir inte första gången Wahlberg filmatiserar tv-spel – 2008 spelade han huvudrollen i ”Max Payne”.

Wahlberg berättade även att Russell börjat skriva manus och att man siktar på att spela in nästa sommar. Dessutom har han höga förhoppningar om att locka till sig mer prominenta skådespelare till projektet. Vad sägs om Robert De Niro som Nathan Drakes far och Joe Pesci som hans farbror?

– Jag är på oavsett vad David vill göra, sa Wahlberg, men idén är så underbart absurd: De Niro som min pappa, Pesci som min farbror. Det kommer inte att bli en urvattnad filmatisering, det är helt klart.

Det är ännu oklart vad storyn kommer handla om, men med tanke på att varken Drakes far eller farbror är med i spelen så ser det ut att bli ett helt nytt kapitel i Nathan Drakes händelserika liv.

Jonas Högberg