Startsidan / Nöjesbladet / Spela

Imponerande – men barskrapat

Tekken 3D fyller inte någon tydlig funktion

Tröttnar snabbt Trots att ”Tekken 3D” är fullpumpat med karaktärer – och dessutom 3d-filmen ”Tekken: Blood vengeance” – finns det alldeles för lite att göra i brist på ett vettigt onlineläge.   Tröttnar snabbt Trots att ”Tekken 3D” är fullpumpat med karaktärer – och dessutom 3d-filmen ”Tekken: Blood vengeance” – finns det alldeles för lite att göra i brist på ett vettigt onlineläge.

BEAT ’EM UP Som förvaringslösning hade ”Tekken 3D” fått fem plus.

Att Namco fått med både en 3d-långfilm och ett fullödigt spel med 40 karaktärer på den lövtunna kassetten är lika imponerande som om man skulle klämma in hela USA:s armé i en friggebod.

Och ungefär lika användbart.

Får nöja sig med smulor

”Tekken” kommer alltid vara ett fantastiskt fightingspel, men i synnerhet i bärbart format krävs mycket mer singleplayer-innehåll för att det ska kännas värt 450 spänn. Att nöja sig med Survival och Quick battle – det finns inte ens ett normalt arkadläge! – känns som att mätta 40 munnar med smulor. Det finns liksom inte en chans att man kommer vilja spela så länge att man får lära känna hela karaktärsgalleriet.

Den enda potentiella livbojen, onlineläget, bara understryker känslan av att man spelar årets mest barskrapade brawler. Antalet spelare är än så länge extremt litet, vilket tvingar en att söka sig till sinnessjukt laggiga matcher mot japanska motståndare. Och eftersom 3d-funktionen stängs av när man spelar online finns det egentligen ingenting som håller mig från att istället parkera mig framför det direkt överlägsna ”Tekken 6” med en fläskig arkadsticka i famnen.

Tyngd och attityd

Då spelar det egentligen ingen roll att 3d-effekten faktiskt lyfter resten av spelet, att presentationen är påkostad – eller att den klart otillräckliga 3DS-knappsatsen åtminstone fyller sin funktion betydligt bättre här än i ”Super street fighter IV”.

Det är synd eftersom ”Tekken” fortfarande är fightingspelens filé mignon, åtminstone sett till tyngd och attityd. Det är lika grisigt som graciöst, på nivån att man tycker sig höra kraset av ett punkterat kranium varje gång en spark landar i pannan.

Trots det är ”Tekken 3D” ett spel ingen kommer bli däckad av.

Läsarkommentarer

Läsarnas egna artikelkommentarer. Regler du måste följa

Speltoppen

1 (NY) Rare replay Xbox One

 

2 (2) The witcher 3 Playstation 4

 

3 (4) Lego Jurassic world Xbox 360

 

4 (5) Grand theft auto V Playstation 4

 

5 (3) Lego Jurassic world Playstation 3

 

6 (6) Batman: Arkham knight Playstation 4

 

7 (1) The Sims 4 pc

 

8 (9) Fifa 15 Playstation 4

 

9 (8) Minecraft Playstation 3

 

10 (10) Minecraft Xbox 360

 

11 (7) Fifa 15 Playstation 3

 

12 (20) Grand theft auto V pc

 

13 (ÅT) Destiny Playstation 4

 

14 (13) Little big planet 3 Playstation 4

 

15 (11) The last of us: Remastered Playstation 4

 

16 (14) Rory McIlroy PGA Tour Playstation 4

 

17 (18) The Sims 4: Get to work pc

 

18 (ÅT) Grand theft auto V Xbox One

 

19 (ÅT) Dying light Playstation 4

 

20 (19) Minecraft Playstation 4


Speltoppen bygger på spelförsäljning inrapporterad från återförsäljare i Sverige och är sammanställd av Media Control GfK.