TV

Hon sågar Ankas människosyn

Här är Hollywoodfrun Agnes-Nicole öppna brev till tittarna

Hollywoodfrun Agnes-Nicole Winter håller inte med Anna Anka.
Hollywoodfrun Agnes-Nicole Winter håller inte med Anna Anka.

”Svenska Hollywoodfruar” handlar om tre olika personer.

Glöm aldrig det.

Att vi bor i samma land betyder inte att vi automatiskt står för samma värderingar.

Reaktionerna sedan det första avsnittet sändes i måndags har varit överväldigande. Mycket ris, mycket ros. Men också många frågor.

I flera dagar trodde jag att serien automatiskt skulle ge svaren. Men nu har uppståndelsen börjat gå ut över mitt arbete. Och då känner jag att behöver få ge min syn på ämnen som Sverige, svenska män, barnpassning, sex och diamanter:

✓ Jag älskar Sverige. Jag skulle aldrig kunna arbeta och leva på det sätt jag gör här om jag inte hade växt upp och fått den uppfostran jag fick i Sverige.

✓ Där fick jag lära mig jämlikhet, att en man och en kvinna kan dela på ansvaret och ha ett romantiskt förhållande. Det tror jag fortfarande på.

✓ När jag reste till Sverige på besök och såg hur min syster och hennes man delade på sysslorna och hjälptes åt med barnen kunde jag få tårar i ögonen. Jag fick lyxgrejorna men hade inte familjen. Och är det något jag har lärt mig är det att lyxprylarna trots allt inte betyder så mycket.

✓Det finns inget underbarare än pappor som känner för sina barn, matar dem, byter på dem och går ut och går med dem. Jag hade aldrig det. Jag var ensam med två söner.

✓ Jag älskar svenska män. Jag tycker att de har en helt annan respekt för mig som människa och som kvinna, än vad amerikanska män har.

✓ Jag skulle aldrig sälja mig och byta lycka mot diamanter. Att bli någons trofé-hustru har jag aldrig varit intresserad av. Kanske är det därför mina tre äktenskap har misslyckats. Jag tror inte att de hade slutat på samma sätt om jag hade varit gift med en svensk man.

✓Jag arbetar och har alltid gjort det. Jag betalar för mig själv och tycker att det är viktigt att kunna göra det. Det går inte att stänga in mig i en liten låda. Om jag skulle bli någons leksaks-hemmafru skulle jag dö.

✓ Ansvaret för sexuell tillfredsställelse inom äktenskapet kan aldrig ligga på en person. Det borde snarare vara bådas skyldigheter att se till att partnern är tillfredsställd.

✓ Jag tycker att svenska kvinnor är vackra. Det är möjligt att de har en mer avslappnad stil än vad vi har här. Men jag är inte säker på att det stämmer generellt. Det finns väldigt många stilar här.

Tre avsnitt återstår av Svenska Hollywoodfruar. Jag hoppas att seriens popularitet håller i sig. Jag hoppas också att vi som deltar i programmet slipper stå för samma åsikter, for jag har mina egna.

Efter de senaste dagarnas debatt kände jag att det kunde vara viktigt att påpeka det.

FAKTA

Det här är Winter

Namn: Agnes-Nicole Ålder: 53 år. Från: Borås. Bor: I Beverly Hills. Familj: Agnes-Nicole skiljde sig nyligen från sin fjärde make. Hon har två barn från tidigare äktenskap, Cristofer och Alexander. Yrke: Driver det egna filmproduktionsbolaget Globalstars Film.

Anna ankas kontroversiella åsikter

”Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen.”

”Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet.”

”Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid vara snygg och välklädd.”

”Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov. Många svenska män måste undra varför de gifte sig – och det är inte underligt att så många skiljer sig.”

”Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå på college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?”

”Det var så skönt att komma till ett land där män vet hur man beter sig mot en kvinna. (...) Går du ut på en affärslunch händer det inte att kvinnan tar notan medan den svenske mannen inte drar sig för att förnedra kvinnan genom att låta henne fibbla med 20-lappar samtidigt som han sitter och räknar på vad hans del av notan gick på.”

Källa: Newsmill

■ ■I en debattartikel har Anna Anka sågat den svenska jämställdheten. Hon tycker att svenska kvinnor är slafsiga och att svenska hemmapappor är tragiska med sina blöjbyten. I stället framhävs den amerikanska mentaliteten – där kvinnor är kvinnor och män är män. Nu får hon svar på tal av en av sina medsystrar i ”Svenska Hollywoodfruar”, Agnes-Nicole Winter. I ett öppet brev som Nöjesbladet publicerar i dag tar Agnes-Nicole Winter de svenska männen i försvar. "Det är sexigt att dela på marktjänsten", säger hon.

Agnes-Nicole Winter (berättat för Aftonbladets Magnus Sundholm)