Kärleksjakt i Grums

Filip & Fredrik om sitt nya dejtingprogram: Vi älskar det här

Foto: Magnus Liam Karlsson
TV

Att säga att de siktar högt är en underdrift.

– Det här är berättelsen om Sverige, säger Filip Hammar, 35.

Kanal 5 har pressdag och Filip och Fredrik trängs med brats från Tylösand, arga snickare och Skånefruar.

Filip Hammar tuggar på en bit halloumiost och skakar på huvudet.

– Det känns som om det här är den första presskonferensen när vi är ”de äldre”, de som har gått vidare. Nu har de tagit in det nya gardet, liksom. Jag träffade några av killarna från Tylösand i hissen och frågade om det var något de ångrade. ”Äh, man lever bara en gång”, sa de. Det är bara att önska dem lycka till, säger han och ler.

Hjälper ensamma

Som en motpol till Kanal 5:s skandalsåpa presenterar radarparet i kväll sitt kanske mest vuxna projekt någonsin: ett lågmält dejtingprogram från de värmländska skogarna där fyra ensamma människor får hjälp att komma ut och träffa folk.

Siktet är inställt på dina tårkanaler.

– Det här är något helt annat. Ta ”Boston tea party”, där är det bara hjärnan som arbetar. Och samma sak med ”Vem kan slå ...” Man gråter ju inte direkt när man ser de programmen. Det vi saknade med ”100 höjdare” var att vi träffade fyra eller åtta snubbar per dag, sen blåste vi vidare. Vi lockades av tanken att göra något längre, en berättelse som hänger ihop i åtta avsnitt, säger Fredrik Wikingsson, 36.

Vill gå på djupet

Filip menar att programmet är en del av en slags livsgärning för de båda.

– Innan det här gjorde vi New York (pratshowen ”Söndagsparty”), det var ju bara stora, feta stjärnor i dyra soffor. Vi älskar det här, det känns lite som om vi är tillbaka på mammas gata. Det här är en del av vår ständiga resa längs Sverige. Vi är förtjusta i att gå på djupet.

Han drar handen genom ett hårsvall som börjar få några grå strån och ser allvarlig ut.

– Det här är berättelsen om Sverige, sedd genom våra ögon.

FAKTA

Deltagarna i "Lite sällskap" – och vad de söker efter

Elin, 24, Grums

”Söt tjej, 24, som vill upptäcka livet söker en pålitlig kille med lite stake i. Du har arbete, bil och ordnade förhållanden. Du bör gilla barn, jag har en son på sju som är hos mig varannan vecka”.

Hans-Göran, 59, Säffle

”Värmlands finaste 59-åring söker kvinnlig kompis till att börja med

i passande ålder för att göra tillvaron en smula mer spännande. Jag

gillar bilar, 50- och 60-talsprylar och min brorsa”.

Nina, 41, Säffle

”Härlig tjej, 41, söker en romantisk gentleman med arbete och ordnade förhållanden. Du får gärna

vara från något medelhavsland, gilla att gå på gym och fotboll. Barn inget hinder, jag har själv en son på 13 som bor med mig”.

Stellan, 33, Säffle

”Glad, omtänksam,

motorintresserad och vältränad kille, 33, söker en framåt tjej. Du ska precis som jag gilla att hålla dig i form, ha en aktiv fritid och inte bli skrämd av tanken på att skaffa familj”.