Nu ska Hellenius spöa Skavlan

Han vill göra stor talkshow – och visa en annan sida: Jag har ett djup

TV

Efter succén med ”Hellenius hörna”.

I höst ska TV4:s talkshow pumpas upp – och utmana ”Skavlan”.

– Jag vill flytta det till helgen och sända live, säger David Hellenius.

I går sändes en kavalkad med de bästa ögonblicken från ”Hellenius hörna” på TV4. Första säsongen har gått över förväntan. Tittarsiffrorna har legat stadigt på runt 700 000 i veckan och recensenterna har gjort vågen. David Hellenius, 36, pustar ut.

– Man blir ju ändå påverkad av sånt när det är en talkshow med mitt eget namn. Om det hade varit ”gud vad dåligt” och ”han lyssnar inte” hade det ju påverkat självförtroendet, säger han.

”Har olika publik”

Med sändningstiden, tjugo över nio på torsdagskvällar, trodde David Hellenius att det skulle bli mycket tuffare.

– Vi har haft ganska mycket mot oss. När jag fick reda på att vi skulle gå mot ”Lyxfällan” tänkte jag att det aldrig kommer gå. Men vi har till och med slagit dem några gånger, säger han.

Med vinden i ryggen vill David Hellenius satsa större inför säsong två. Kraven till Fyran: Han vill sända direkt och få en bättre dag.

– Man jämför med Skavlan som har två miljoner, men det är ju på fredagar. Går man mitt i veckan är det ju tuffare, säger han.

Diskussioner pågår med Fyran om att flytta upp det till helgen. Och Hellenius vill direktsända.

– Något som tilltalar mig är att göra det live, säger han.

Vill du gå mot Skavlan?

– Ja absolut, vi kanske har lite olika publik. Vi har lite mer sketcher och kanske ett lite mer familjevänligt program än Skavlan, säger han.

Gästen i centrum

Scenariot: Hellenius mot Skavlan. Programledaren själv menar att de skiljer sig rejält från varandra.

– Hos Skavlan kan de ju prata om ett ämne, om åldrande eller hur man bor 2010, hos mig är väl tanken att det ska handla mer om gästen och gästens liv, säger han.

För programledaren har det egna talkshow-programmet varit ett betydande steg i karriären. Efter åren av snabba komiska puckar i ”Let’s dance” och humorprogram som ”Hey baberiba” ville han visa en ny sida.

Viktigt visa djup

– Den stora grejen är att visa att jag kan göra något i lugn och ro. ”Lets dance” är mer vitsar i stunden. Det är viktigt både för mig och karriären att visa att jag har ett djup, säger han.

Kan den komiska ådran vara en fördel när man intervjuar?

– Ja, absolut. Man har ett djup ändå. Man har hållit på med en sorts avläsning av människor när man imiterat dem, säger han.

FAKTA

David Hellenius om ...

...kommande tv-återföreningen med ”Hey baberiba”-gänget:

– Vi har en massa olika förslag till en humorserie på Fyran. Det kommer inte bli som ”Hey baberiba”, utan mer en karaktärsstyrd serie. Det är bra att vara borta från varandra och göra olika saker. Att man får längta efter det så där. Men när det kommer att bli vet vi inte.

...när Fredrik Reinfeldt gästade hans talkshow:

– Jag trodde inte att det skulle bli så nära och avslappnat. Okej att han kommer, men vad innebär det egentligen? Men han var varm och närvarande. Han svarade på alla frågor och kände sig inte hotad på något sätt.

...nya omgången av ”Let’s dance”:

– Först var jag lite tveksam, kommer det att funka igen? Men det gick upp några pinnhål med namnen det här året. Det är många roliga deltagare, känns kul med Ranelid och Frank Andersson.