”Fantastiskt att laga sånt som 18-åring”

TV

Innan sin audition var hon orolig för hur hennes ålder skulle mottas.

Men gymnasieeleven Jennie Benjaminsson slog knock på stjärnkockarnas smaklökar med sin hjortinnerfilé.

– Fantastiskt att laga sådan mat vid 18 års ålder, säger Leif Mannerström.

Jennie Benjaminsson från Lindome utanför Göteborg gick in i ”Sveriges mästerkock” som en av de första deltagarna.

– Det var fruktansvärt nervöst faktiskt. Jag hade bra koll på hela juryn men var nog mest rädd för Pers mottagande, han är lite mer dramatisk än de andra. Och så var jag orolig för hur min ålder skulle mottas.

Hon är bara 18 år gammal och går fortfarande hotell och restaurangprogrammet på gymnasiet men har trots det en gedigen matbakgrund.

– Jag har en väldigt matig släkt och har alltid lagat mat. Dessutom driver jag en matblogg som är en av sveriges största.

”Bättre än restaurangkockar”

Och hennes hjortinnerfilé med palsternackspuré, ragu och rödvinssky föll - minst sagt - juryn i smaken.

– Hon lagade mat som en 40-åring, och det är positivt. Jag skulle inte skämmas för att sätta den rätten på min meny, menade Marcus Aujalay.

Till Nöjesbladet utvecklar Leif Mannerström juryns reaktioner:

– Hon var en av de första som kom in och man visste inte vad som komma skulle. Fantastiskt att laga den maten som 18-åring. Det är ganska avancerad mat som var bättre än vad drivna restaurangkockar gör många gånger.

”Är klassens matnörd”

Och Jennie själv blev överlycklig av juryns ord.

– Jag blev så glad. Det är inte varje dag man får höra sådana ord från så duktiga kockar.

Är du klassens stjärna nuförtiden?

– De tycker att det är jättekul och kanske att jag är klassens matnörd eftersom jag är så engagerad.

Vad är högsta drömmen, att starta egen restaurang eller?

– Huvudsakligen vill jag jobba som kock. Det går inte starta restaurang när man är 20, man måste ju leva lite först!