TV

”Vissa såg helt förskräckta ut”

Dags för sista kvalmomentet i ”Sveriges mästerkock” – då bjuder domarna på en rejäl utmaning som chockar de aspirerande kockarna.

Tio ingredienser. 60 minuter. En enda maträtt som avgör deltagarnas framtid i programmet.

– Vissa såg helt förskräckta ut, säger Jennie Benjaminsson.

Efter ett triathlonliknande kval med äggviteseparering, lökhackning och fiskrensning är det i kväll dags för deltagarnas största test hittills.

Elva utvalda ingredienser ska på en timme bli en rätt som ska ta deltagarna vidare i tävlingen.

”Hjälp mig”

Och många av dem chockas när upplägget presenteras.

– Hjälp mig ur detta, vad är det här? undrar Ingrid Persson.

– Jordärtskocka har jag aldrig gjort förut. Det tusen tankar far genom huvudet.

”Oerhört nervöst”

Laleh Maghonaki som mest lagat mat från mellanöstern blir orolig över råvarorna.

– Jag brukar ha koll på nerverna men just nu känns det oerhört nervöst för det är avgörande och jag känner mig inte trygg med ingredienserna.

En som var desto lugnare var Jennie Benjaminsson, 18-åringen som gått från klarhet till klarhet i tävlingen.

– Råvarorna har jag koll på, men vissa deltagare såg helt förskräckta ut, som om någon som hade dött låg på bordet.

FAKTA

KVÄLLENS RÅVAROR:

Majskycklingsbröst, jordärtskocka, parmesanost, skogschampinjoner, plommontomater, fänkål, citron, vitlök, färsk dragon, kycklingbuljong och charlottenlök.