Dansbandet ändrar sitt namn i panik

Operagrupp hotar stämma Divine – SVT i krismöte efter namnbytet

TV

Bara en dag innan ”Dansbandskampen” har premiär tvingas bandet Divine panikändra sitt namn.

SVT kallade till krismöte efter att gruppen hotats av stämning.

– Det är jättejobbigt, säger sångerskan Lotten Hansson.

I all marknadsföring av SVT:s ”Dansbandskampen” har bandet gått under namnet Divine. I går tvingades de panikändra namnet.

Orsak: De har hotats med stämning av en operagrupp med samma namn.

– Vi har haft vårt namn sedan januari 2009. Vi ville ha ett annorlunda dansbandsnamn och hade ingen aning om att Divine var upptaget, säger Lotten Hansson.

”Väldigt bestämda”

Bandmedlemmarna fick sent i onsdags kväll informationen om att juridiska åtgärder skulle vidtas om de inte bytte namn.

– Vi tyckte inte att det var så viktigt att byta eftersom de är tre tjejer som har en operagrupp och vi spelar dansband, men de var väldigt bestämda, säger Lotten.

Det nya namnet är Pure Divine.

Men den hastiga namnändringen ställer till det för SVT som tvingades till ett krismöte i går.

– Det här får naturligtvis konsekvenser eftersom vi har mycket grafik och utskick färdigt, säger Gunilla Nilars, projektledare för ”Dansbandskampen”.

Nu hoppas hon att bandets medverkan i programmet inte påverkas.

– Eftersom vi har gått ut i press med det andra bandnamnet så vill vi inte riskera att bandet blir lidande för det plötsliga namnbytet, det vore förödande. I sms-röstningen kommer bandet därför den här gången att gå under namnet Divine, säger Gunilla Nilars.

Under gårdagen var medlemmarna i bandet väldigt stressade.

– Mitt i kamerarepetitionerna kom vi på det nya namnet och var tvungna att registrera det och dessutom måste vi byta logga samtidigt som det ringer från jurister, så det var väldigt mycket på en gång och svårt att fokusera, säger Lotten Hansson.

”Toppenbra”

Gabriella Lambert-Olsson från operagruppen Divine säger att de är nöjda med lösningen.

– Vi tycker att det här är toppenbra.

FAKTA

SÅ SER DE NYA REGLERNA UT

I år tävlar tio dansband redan från starten. Banden spelar i direktsändning och tittarna röstar på sina favoriter. Det band som får minst röster får lämna tävlingen. Nästa vecka tävlar de nio band som gick vidare och det band som får minst röster får lämna.

I slutet av det näst sista programmet har två band kvalificerat sig till finalen. Med i finalen är också tittarnas Joker som är ett av de redan utröstade banden.

I stället för en jury som föregående år kommer kommentatorerna Thomas Deutgen och Gunhild Carling i stället finnas på plats i studion.