Aftonbladet
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Sylvia Balac
Startsidan / Nöjesbladet / TV

– Jag är kluven till ”Idol”

Pär Lernström tar över efter Jihde

Den nya programledaren Pär Lernström förväntar sig att bli jämförd med Peter Jihde. ”Jag tippar på att den jämförelsen kommer redan dagen efter premiären. All form av kritik påverkar en.   Den nya programledaren Pär Lernström förväntar sig att bli jämförd med Peter Jihde. ”Jag tippar på att den jämförelsen kommer redan dagen efter premiären. All form av kritik påverkar en.

Först ”Ballar av stål”, sedan ”Parlamentet” och nu ”Idol”. Den nya programledaren Pär Lernström, 30, tar över TV4:s flaggskepp efter Peter Jihde.

– Jag har ett kluvet förhållande till ”Idol”, säger Lernström.

Peter Jihde klev av som programledare efter förra säsongen och lyckönskar nu sin efterföljare. ”Stort grattis till Pär. Kör hårt”, hälsar han.   Peter Jihde klev av som programledare efter förra säsongen och lyckönskar nu sin efterföljare. ”Stort grattis till Pär. Kör hårt”, hälsar han. Foto: JONAS BILBERG

Den åttonde säsongen av TV4:s ”Idol” kommer att sakna ett av namnen som man främst förknippar med programmet – Peter Jihde. Ersättaren Pär Lernström kommer att försöka fylla hans skor:

– Jihde är den absolut bästa programledaren rent tekniskt. Han har stenkoll på var alla kameror sitter. Vi är olika där eftersom jag är lite av en improvisationskille som tycker om att slänga sig ut, säger Pär Lernström.

Bagge är kvar

I nuläget är det ännu oklart ifall juryns konstellation kommer att bestå av Andreas Carlsson, Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren. Anders Bagge avslöjade i P4 Extra med Lotta Bromé att han redan tackat ja.

– Det är kul om hela gänget är med mig. Då kan man absolut göra ett år till, säger Anders Bagge till P4 Extra.

Peter Jihde menar att programledarjobbet i TV4 är Sveriges roligaste:

– Stort grattis till Pär. Kör hårt, hälsar han via TV4:s pressinformatör.

Jobbigt med falsksång

Lernström som åker med ”Idol” på castingturné i april förklarar att det är delen av programformatet som han gillar minst:

– I grunden är jag konflikträdd. Det är jobbigt att se hur någon får sanningar sagda till sig. Och det är jobbigt att se någon sjunga dåligt. Det spelar ingen roll om man heter Sara Lumholdt eller är med i ”Idol”. Jag har ett kluvet förhållande till ”Idol”, säger han.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet