”Jag har cancer”

”New York-frun” Åsa ska opereras i dag

prickar var cancer Åsa Vesterlund hittade två prickar, en på rumpan och en i ansiktet. Hon gick för att kolla upp dem och fick ett mardrömsbesked: Hon har cancer. ”Det är för tidigt att säga om jag behöver cellgift”, säger profilen från ”Svenska New York-fruar”.
prickar var cancer Åsa Vesterlund hittade två prickar, en på rumpan och en i ansiktet. Hon gick för att kolla upp dem och fick ett mardrömsbesked: Hon har cancer. ”Det är för tidigt att säga om jag behöver cellgift”, säger profilen från ”Svenska New York-fruar”.
TV

”New York-frun” har drabbats av cancer.

I dag opereras hon på två ställen.

– Jag är chockad, säger Åsa Vesterlund, 36.

Åsa Vesterlund, som gjort succé i TV3:s ”Svenska New York-fruar” under hösten, fick i förrgår ett tungt besked.

– Jag har fått hudcancer. Dessvärre på två ställen, berättar hon.

I måndags besökte Åsa Vesterlund en läkare för att kontrollera en leverfläck på skinkan.

Då upptäcktes det att hon även hade en liten fläck på vänstra kindbenet. I tisdags konstaterades det att de båda fläckarna var hudcancer. I dag klockan 11 opereras hon i Florida.

– Det är tur att jag är så paranoid att jag gick för att kolla upp mina prickar på kroppen. De har inte hittat cancer precis så tidigt som de hade önskat men de kommer att veta mer efter operationen, säger hon.

Fick panik

Åsa Vesterlund har fortfarande inte lyckats ta in beskedet.

– Jag är chockad och skämtar om att jag har fått en släng av hudcancer. Det känns så konstigt, som om jag pratar om en annan person. Jag har knappt sagt det till någon för jag fattar inte det. Jag började läsa lite på internet men då fick jag panik och stängde ner, berättar hon.

Väntar på sin man

Samtidigt som Åsa Vesterlund fick det svåra beskedet befann sig maken Darrin Frye i Kansas eftersom hans pappa har fått en hjärtinfarkt.

När Nöjesbladet når henne står hon väntar på den privata flygplatsen i Palm Beach i Florida.

– Min man flyger in med ett privatplan snart så han kan vara med på operationen.

Hon är tacksam

Maken, som själv är läkare, har handplockat en plastikkirurg som är specialiserad på cancerpatienter till Åsa Vesterlunds operation.

– På skinkan kommer de att sy tio stygn. De karvar ut inne i köttet, nästan som en tennisboll men inte exakt lika stor. Det kommer inte att bli en vacker syn. Det är tråkigt att de ska operera i ansiktet också, säger hon.

Hur prognosen ser ut för Åsa Vesterlund vet hon ännu inte.

– Jag kommer att gå på en massa återbesök och kontroller. Om det finns cancerceller kvar måste jag göra om operationen. Det är för tidigt att säga om jag behöver cellgift.

Åsa Vesterlund är tacksam för det amerikanska sjukvårdssystemet.

– Det har gått så snabbt. Har man bra försäkringar här så får man den hjälp man vill ha, säger hon.