’Lasse skriver fuck you-sms’

Vänskapen, samarbeten och tystnaden – så ser livet efter Så mycket bättre ut

1/7
TV

Vissa blev vänner för livet.

Andra hörs inte alls.

Nöjesbladet har kartlagt hur det gick med vänskapsrelationerna efter ”Så mycket bättre”.

– Jag får sinnessjukt roliga sms från Lasse Berghagen, säger Petter Askergren, 36.

Under sommarveckan på Gotland knöts starka vänskapsband i samband med inspelningarna av TV4:s tittarsuccé ”Så mycket bättre”. Två artister som hållit kontakten efter programmet – som avslutades i går – är Petter Askergren, 36, och Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 72.

– Petter tycker att jag påminner om hans mamma. Det är jag stolt över. Han är en väldigt härlig och begåvad kille, säger Lill-Babs.

”Blir glad av henne”

Petter Askergren lovordar också relationen.

– Jag och Barbro gillar varandra väldigt mycket. Jag blir glad av henne. Hon är en väldigt positiv människa. Vi ska inte vara så inringade i åldrar och generationer. Det är jag och Barbro ett tydligt exempel på, säger han.

Petra Marklund och Petter har gjort flera grejer ihop efter programmet.

– Petra är väldigt skön och okomplicerad. Vi ligger nära varandra musikaliskt och har många gemensamma vänner, säger Petter.

Flera av deltagarna nämner just Petter som den de har tätast kontakt med.

– Det är roligt. Jag visste inte alls hur det skulle bli när jag tackade ja, om jag skulle framstå som clownen Manne i programmet. Men den sista dagen kände vi nog allihop att det hade funkat trots allt.

Christer Sandelin och Petter hörs däremot inte av speciellt ofta.

– Vi har skickat några sms sedan programmet tog slut, säger Petter.

Eldkvarn-sångaren Plura Jonsson har klickat bäst med Lasse Berghagen och Petter. Petra Marklunds nummer har han inte ens.

– Det skulle inte vara någon svårighet att skaffa det. Men det blir inga spontansamtal där, säger han.

Några gånger i veckan pratar Plura och Thomas Di Leva med varandra.

– Han är rolig. Vi skrattar och skämtar. Han är helt normal i vanliga fall. Han pratar inte sådär flummigt, bara om jag börjar trigga i gång honom att prata så, då hakar han på, säger Plura Jonsson.

– Nu sist pratade vi om att jag ska köpa ny bil, vi pratade bilmärken. Han tipsade om det och det.

Lill-Babs ringde upp Plura efter att ha sett sitt eget program. ”Hej, det är kärringen”, öppnade hon samtalet med.

– Jag förstod inte vem det var. Hon har ju så mörk röst också. ”Det är kärringjäveln”, fortsatte hon. Sedan sa hon ”Nej, men det är ju Barbro. Jag vill bara tacka för programmet”, berättar Plura.

Alla har fullt upp

Artisterna har inte hunnit umgås efter spelningarna, alla har haft fullt upp. Plura och Lasse Berghagen har en middag inplanerad i vinter. Lill-Babs hoppas kunna samla alla till ett julbord. Plura drömmer om en konsert med hela gänget.

– Någon får ta tag i det. De musikansvariga för det här programmet kanske kan fixa det, säger Plura.

FAKTA

Lasse Berghagen

Har mest kontakt med: Barbro ”Lill-Babs” Svensson, Petter. Framtidsplaner: Inga konkreta planer. Citat: ”Nu lever vi i varandras liv. För resten av livet.”

Petter Askegren

Har mest kontakt med: Petra Marklund, Plura Jonsson, Lasse Berghagen. Har gjort nya låten ”Baksmälla” tillsamman smed Petra. ”Det kommer säkert att bli några korsbefruktningar”, säger Petter. Framtidsplaner: Nya skivan ”Samlar ut den” kommer den 27 december med några av tolkningarna från programmet, två gamla låtar och två helt nya. Citat: ”Jag får sinnessjukt roliga sms från Lasse Berghagen. Typ ’fuck you, I love you!’”

Plura Jonsson

Har mest kontakt med: Petter, Lasse Berghagen och Thomas Di Leva. Vill gärna ha med någon av artisterna som gäst i sitt kommande matlagningsprogram. Vill också dra ihop en reunion-konsert. Framtidsplaner: Är just nu ute på turné med Eldkvarn. Ger ut ”Pluras spanska kokbok” nästa år. Citat: ”Jag och Petter kommer från lite mer samma bakgrund, rock’n’roll. Vi har väl kanske haft lite samma erfarenheter.”

Petra Marklund

Har mest kontakt med: Petter. Deras samarbete har redan börjat. Under hösten har de uppträtt tillsammans några gånger. Deras nya gemensamma låt ”Baksmälla” är med på Petters nya skiva som ges ut i slutet av december. Framtidsplaner: I februari 2011 släpper hon nya albumet ”Love CPR”. Citat: ”Petter och jag har inte umgåtts förut, men vi hade gemensamma vänner.

Lill-Babs Svensson

Har mest kontakt med: Petter, Lasse Berghagen. Kommer att samarbeta med: Inget bestämt. Framtidsplaner: Ska åka på turné i vår tillsammans med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hansson. Citat: ”Det vore kul om allihopa kunde träffas och ha julbord. Vi har alla jobbat så intensivt efter programmet. Jag har inte träffat någon förutom Petter.”

Christer Sandelin

Har mest kontakt med: Petra Marklund, Thomas Di Leva, Lasse Berghagen. Framtidsplaner: Tillsammans med Tommy Ekman släppte han en ny Style-skiva i november. Gruppen turnerar just nu sporadiskt över hela landet. I går spelade man på Sävsjö Stadshotell. Citat: ”Jag hade mer saker gemensamt med Petra, Thomas och Lasse än vad jag hade med Petter. De var lite mer öppna och hade inte lika starkt revirtänkande.”

Thomas Di Leva

Har mest kontakt med: Petter. Framtidsplaner: Åker på stor turné i vår, med start 17 mars i Växjö. Citat: ”Petter och jag kom under inspelningens gång varandra nära och känner båda två att vi har mycket gemensamt musikaliskt. Så nu har vi börjat att prata om ett musikaliskt samarbete och jag ser verkligen fram emot det! Han är otroligt begåvad och schyst.”