Tittarstorm mot Minuten

Peter Settman efter premiären: Det kom inte som någon chock

TV

”Pinsamt SVT” och ”Sicket skit!”.

Tittarna rasade efter premiäravsnittet av SVT:s storsatsning ”Minuten”.

– Det kom inte som någon chock, säger Peter Settman.

I går sändes premiären av SVT:s lekprogram ”Minuten”. Med hjälp av vardagsgrejer som pingisbollar och galgar skulle deltagarna närma sig storpotten på 250 000 kronor. Men tittarnas dom över storsatsningen är inte nådig. I nöjesbladet.se:s omröstning gav hela 32 procent programmet lägsta betyg, ett minus.

– Lägg ner detta skitprogram fort som fan, innan fler hinner se det. Pinsamt SVT!, skriver signaturen ”Stolen identity”.

Skarp kritik

– Sicket skit! Jag hade rätt höga förväntningar då jag tycker Settman är bra och rolig. Men det här får de ha för sig själv. Inte ens mina tonåringar tyckte det var kul, skriver signaturen ”bowlinginferno”.

– Föreslår att SVT:s ledning sätter sig i krismöte. Detta var undermåligt, skriver signaturen ”Anzgar”.

Programledaren Peter Settman, 41, säger först ”oj” när Nöjesbladet läser upp de arga kommentarerna.

– Det brukar vara så att de som inte hittar in, det är de som behöver skriva av sig. De andra tittar nästa vecka igen. Man får låta det gå en tid innan man drar snabba växlar. Jag känner mig väldigt nöjd med programmet, säger han.

”Bra att de reagerar”

Vilka reaktioner hade du väntat dig?

– Inte någon speciell. Det är sällan som någon hel nation tycker att något annat än kungliga bröllop är fantastiskt. För mig kom det inte som någon chock. Vi får väl vänta på tittarsiffror och sådant där, säger han.

Peter Settman tror att tittarstormen kan tyda på att många satt bänkade framför programmet.

– Det är bra att de reagerar. Förhoppningsvis, om det är många som tycker saker, visar det att vi har haft en stor publik, säger han.

I Peter Settmans egen tv-soffa var det glada miner.

– Jag och min familj hade jätteroligt. Jag tycker att det är riktigt bra familjeunderhållning. Hemma hos mig kommer det att fungera väldigt väl, säger han.

FAKTA

Läsarnas dom

Stoker:

Något av det mest korkade program jag sett på SVT. Lämna hjärndöda lekprogram åt skit-kanaler som TV3 och Kanal 5.

bowlinginferno:

Sicket skit! Jag hade rätt höga förväntningar då jag tycker Settman är bra och rolig. Men det här får de ha för sig själv. Inte ens mina tonåringar tyckte det var kul. Värre än nåt på femman eller trean.

sormlänningen, 48:

Tyvärr liknade det mest ett program från 4:an, satt o väntade på reklamen hela tiden. Finns väl inget sämre betyg än att bli jämförd med 4:an, så...., tyvärr Settman, detta var lågt.

pixelcake, 16 år:

Nej, det där kanske inte var världens roligaste program ja. Störde mig helt otroligt mycket på när de skulle berätta vad nästa uppdrag skulle gå ut på. Kändes väldigt 90-tal, typ som i vissa barnprogram om spioner eller likande när man fick se i deras databas ...

Västsidan:

Ännu ett i raden av kassa underhållningsprogram som SVT har levererat genom åren. Men dom har ju råd, pengarna kommer ju in oavsett tittarsiffror

Naaw:

Är väl alltid kul med lekar, får idér till midsommar av programmet!

Läsarnas betyg

18,3 %

15,7 %

14,6 %

10,3 %

9,0 %

32,1 %

Totalt har 11 346 personer röstat på nöjesbladet.se