Aftonbladet
Dagens namn: Sabina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / TV

”Sweden rock var att gå tillbaka till ungdomen”

”Allt för Sverige” förändrade hennes liv.

Resan till Sweden rock blev ett uppvaknande för deltagaren Debra Sisneros.

– Jag har förlorat mig själv under åren, säger hon till Nöjesbladet.

I gårdagens avsnitt av SVT:s succéserie ”Allt för Sverige” åkte deltagarna på en road trip i södra Sverige. Resans mål var Sölvesborg och Sweden rock festival.

Debra Sisneros, 31, blev som pånyttfödd när hon hittade tillbaka till sina rockande rötter – långt ifrån livet som hemmafru i USA.

– Att åka till Sweden rock var som att gå tillbaka till min ungdom. Som mamma måste jag hela tiden vara så allvarlig och stark inför mina barn och min man, säger hon till Nöjesbladet.

”Fokusera på mig själv”

Hon bor i Maple Grove, Minnesota, med sin familj. Trippen till Sverige förändrade hennes syn på livet.

– Resan gav mig möjlighet att fokusera på mig själv och vem jag är. Jag har förlorat mig själv under åren.

Debra var bara 21 när hon fick sin första dotter Hannah. Att gå ut och dansa på klubbar och barer var aldrig ett alternativ. Hon slutade sitt jobb som chefsassistent för att kunna vara hemma med sina barn.

– Jag har försökt så mycket att lyckas som mamma och fru. Chefsassistent är det högsta du kan komma inom det administrativa området. Det var ett stort beslut att ge upp allt för min familj.

Att komma till Sverige helt på egen hand beskriver hon som en befrielse.

På Sweden rock kunde hon släppa loss med sina gamla rockgelikar.

– Det var en annan typ av erfarenhet än att åka runt i Sverige och lära mig om mina förfäder. Jag kunde slappna av och vara mig själv igen. Mina döttrar och min man skulle förmodligen skicka mig till ett mentalsjukhus om jag började ha spikhår och rocka loss så där hemma.

Gått ner i vikt

Resan till Sverige fick inte bara Debra att utvecklas som människa. Sedan hon kom hem till Minnesota har hon även gått ner i vikt.

– Jag har gått ner nästan tio kilo och börjat göra saker för mig själv. Min man och jag har jobbat hårdare på vårt äktenskap för att göra det bättre, och jag har börjat gå till kyrkan igen.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet