Juliens korvpanik: "Det var ångest"

Hånet blev hyllning i ”Sveriges mästerkock” i kväll

1 av 5 | Foto: TV4
Julien ställdes inför en ny utmaning i kvällens program: att göra korv.
TV

Explosionsrisk, ångest och juryhån.

Nu berättar Julien Huéber om hur han undvek en korvkatastrof i "Sveriges Mästerkock".

– Momentet var oerhört kritiskt, säger han.

Utmaningen i utslagstävlingen var att laga korv.

Det såg inte direkt lovande ut för deltagaren Julien Huéber.

När han lämnat sin tallrik hos juryn utbrister jurymedlemmen Per Morberg:

– Det ser ut som en jävligt stor älgskit.

I programmet berättar deltagaren att han aldrig tidigare gjort korv.

– Det var andra gången jag var i elimineringstävlingen och där vill man inte hamna. Då vill man inte göra något man aldrig gjort förut. Korv, det är något jag aldrig har gjort förut, säger Julien Huéber till Nöjesbladet.

Exploderande korvar

Han fortsätter:

– Det var ångest för att det var utrustning som jag aldrig använt förut. Det tar tid att lära sig och bli trygg. Även om det är enkelt.

Riktigt kritiskt blev det när korvarna skulle ned i pannan. Julien Huéber oroade sig för att maten skulle – smälla.

– Om jag steker dem en aning för hårt så exploderar de. Och då är det adjö. Momentet var extremt kritiskt och jag var oerhört försiktig när jag stekte korvarna.

”Killen är inte klok”

De må ha sågat korvarnas utseende – men när juryn till slut fick korvarna i munnen var det ett annat ljud i skällan.

– Gud, så jävla gott. Den där killen är fan inte klok, säger Per Morberg i "Sveriges mästerkock".

– Den godaste älgskit jag ätit i hela mitt liv.

Julien Huéber var inte sen med att suga åt sig av hyllningarna.

– När man hör att man imponerar på juryn känner man att man inte kunnat ha bättre självförtroende. Efter utmaningen hade jag jättehögt självförtroende, säger han.