Succéseriens nya ansikte tvingas bort från andra jobb

1 av 6
Chris Evans, ny programledare för ”Top gear”.
TV

Populära motorprogrammet ”Top Gears” nye programledare Chris Evans är överarbetad och tvingas hoppa av sitt andra tv-jobb.

Samtidigt sägs förberedelserna inför programmets nystart vara en enda röra.

– De vet inget om bilar, säger en källa till Sunday Times.

I somras stod det klart att brittiske tv-profilen Chris Evans skulle ta över långköraren ”Top Gear” efter att förre programledaren Jeremy Clarkson fått sparken.

Men nu verkar det som om nya jobbet börjar ta ut sin rätt.

The Sunday Times skriver nämligen att Chris Evans hoppar av jobbet som programledare för underhållningsprogrammet ”TFI Friday” på brittiska Channel 4.

”Enorm press”

Evans, som dessutom leder ett radioprogram på BBC, kan helt enkelt inte sköta alla åtaganden då ”Top Gear” slukar det mesta av stjärnans tid, skriver Sunday Times.

– Pressen på honom har varit enorm, säger en källa till tidningen.

När Clarkson lämnade ”Top Gear” försvann även många av nyckelpersonerna bakom kameran. Källan menar nu att förberedelserna inför programmets nystart är kaotiska och kantade av problem och avhopp.

– De har tagit in ett produktionsteam som inte vet något om bilar. De var tvungna att kalla in skribenter från tidningen ”Top Gear” för att ge råd om vilka bilar de ska filma, säger källan.

Originaltrion till Amazon

Det var i mars i år som Jeremy Clarkson fick sparken efter uppgifter om att han misshandlat  programmets producent. Clarkson ska istället leda ett nytt motorprogram för Amazon Prime tillsammans med forna ”Top Gear”-kollegorna Richard Hammond och James May.

I juni kom nyheten att Chris Evans tar över BBC:s succéprogram tillsammans med racerföraren Sabine Schmitz och motorjournalisten Chris Harris som sidekicks.