Kärleksbluffen i ”Bonde söker fru”

Johan och Jonna dejtade redan innan programmet   TV 4: ”Det här är helt nytt för mig”

De bluffade tittarna – och TV4.

Johan och Jonna dejtade redan innan "Bonde söker fru".

– Jag var intresserad av henne sedan tidigare, säger Johan Wadborg.

De skulle hitta kärleken i TV4:s "Bonde söker fru".

Men Johan Wadborg och Jonna Nilsson hade redan funnit varandra – på en dejtingsajt.

– Det började egentligen att man gick in och letade lite på en sajt. Det var ett halvår innan man kunde skicka in brev till mig i programmet. Så dök hon upp bland annat, vi mejlade lite fram och tillbaka, säger Johan.

Paret träffades aldrig i verkliga livet. Men den bild som Jonna skickade med i sitt brev till Johan inför programmet var densamma som

hon använt på dejtingsajten.

– Jag reagerade både positivt och negativt. Kom inte riktigt ihåg anledningen till varför vi aldrig träffades men det var ju spännande för jag var intresserad av henne sedan tidigare. Det var ju jag som hade tagit det första steget till kontakt, säger Johan.

Han tror att det tidigare flirtandet påverkade hur deras relation utvecklades i programmet.

– Hon hade nog en fördel, att det fanns en nyfikenhet, jag hade själv letat upp henne. Samtidigt kändes det lite grann: passar det nu i tv eller är det för att hon ville ha mig. Men det är klart att hon hade både för- och nackdelar med det.

Anledningen till att Jonna valde att avsluta kontakten på nätet var att hon inte tyckte nätdejting var något för henne.

– Jag fick massor med konstiga mejl och var på den ena dåliga dejten efter den andra. Men när Johan dök upp i tv-rutan tänkte jag: "Åh, det är ju han som skrev det där trevliga mejlet till mig som jag borde ha svarat på". Då kände jag att jag var tvungen att söka, jag hoppades på en andra chans, säger hon.

Enligt Clara Ytterborn, exekutiv producent på TV4, har kanalen varit ovetande om parets historia. Hon tror dock inte att det hade gjort någon skillnad för Jonnas medverkan.

– Det här är helt nytt för mig. Men i det här fallet hade det nog inte påverkat, i och med att de aldrig träffats eller haft någon djupare

relation, säger hon.

Däremot hade Johan och Jonnas tidigare dejtande kunnat lyftas fram i programmet, menar hon.

– Hade de berättat det så är det mycket möjligt att vi hade redovisat det.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
NÖJESBLOGGAR
Om Aftonbladet

Populära bildspel via Shootitlive