Deltagarna: Vi var grymma

Margareta i ”Robinson” utsatt för hatattack efter bananstöld

1 av 3 | Foto: TV4
Mobbades ut Margareta Kingham, här bredvid Marcus Metsomäki, blev mobbad av flera av deltagarna på Robinson-ön. På lilla bilden blir Margareta uppmanad av Helene Ekelund att ta det lugnt. ”Jag sa att hon måste tagga ner om hon vill vara kvar” säger Helene.
TV

Bananstölden och ­energi-topparna blev för mycket. Margareta Kingham mobbades ut ur ”Robinson”. Nu berättar deltagarna om hat-attackerna.

– Vi var grymma mot henne och triggade i gång varandra, säger Sara Shalabi.

Det började med en bananstöld. Margareta Kingham, 37, knep två av lagets mogna bananer. Det slutade med ett konfrontationsbråk. När hon sedan hittade på ­egna regler i kubbspelet på stranden såg deltagarna??rött. Vuxenmobbningen blossade snabbt upp. Upprepade gånger frågade deltagarna utan minsta glimt i ögonen: ”är du dum i huvudet?”. Efter spelet skrek de: ”Vi röstar bort Maggan för hon fuskar”. Nu berättar deltagarna själva om vuxenmobbningen som pågick i dagar.

”Kallades tjuv”

– Vi kallade henne för lögnare och tjuv. Alla skrek åt henne. Jag hade inte ­velat vara i hennes skor, säger ­ Sara Shalab i, 30.

Margareta Kinghams energiska sidor irriterade många.

– Hon var hysterisk. Joggade, yogade, pratade i 190. Hon gick en på nerverna för att hon alltid var så positiv. Det kändes falskt, säger Sara Shalabi.

Deltagarna provocerades också av att hon aldrig slogs ner av deras kommentarer.

– Vi var grymma mot henne och triggade i gång varandra, ”du gjorde det här, sedan det här”. Jag tror att hon blev jätteledsen fast hon inte visadet det. Man tänkte ”ta åt dig! Bli ledsen någon gång! Är du gjord av sten?”, fortsätter Sara.

Fick råd

Deltagaren Helene Eklund, 47, försökte ge henne råd:

– Jag sa att hon måste ­tagga ner om hon vill vara kvar.

Margareta Kingham hävdar att TV4 överdrivit mobbningen i klippningen.

– De är duktiga på att få det att se värre ut än vad det är. Jag blev aldrig sårad utan hade skitkul, säger hon.

Men de irriterade sig på din energi?

– Det stack i ögonen att jag jobbade så mycket. Men om jag hade velat bli älskad av alla hade jag varit annorlunda, säger hon.

Martin Nygren, exekutiv producent, säger:

– Vi har inte vinklat upp det. Mycket kretsade kring Maggan. De störde sig på henne.