Dagens namn: Helena, Elin
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Dinosaurierna dog ut på grund av ”kolossal” otur

Att dinosaurierna på jorden dog ut berodde på otur och inte som man tidigare trott enbart på ett asteroidnedslag för 66 miljoner år sedan, enligt nya forskningsrön. När jorden träffades av asteroiden var dinosaurierna redan i ett utsatt läge, enligt en ny studie som publicerats i tidskriften Biological Reviews. En kombination av förhöjda havsnivåer, temperaturförändringar och vulkanisk aktivitet gjorde att många dinosauriearter var extra känsliga vid tillfället. En av studiens författare kallar det ”kolossal otur” och säger till BBC att dinosaurierna kunde ha överlevt om himlakroppen träffat jorden några miljoner år tidigare eller senare.

USA bekräftar: Levererar mer ammunition till Israel

Israel–Palestina-konflikten På onsdagen bekräftade USA:s försvarshögkvarter Pentagon att man på begäran från Israel har fyllt på den israeliska arméns förråd av ammunition, rapporterar nyhetsbyrån AFP och nyhetskanalen CNN. Enligt uppgifterna ska Israel ha begärt att få köpa tung ammunition, bland annat granater, från USA den 20 juli efter att lagren börjat ta slut på grund av anfallen mot Gaza. Det amerikanska försvarsdepartementet godkände leveransen tre dagar senare, den 23 juli. Ammunitionen levereras från ett amerikanskt lager inne i Israel som beräknas vara värt över en miljard dollar.

Köttätande bakterie dödade badare i Florida

En person i Florida, USA, har dött av köttätande bakterier. Enligt Fox News handlar det om en medelålders person som smittats genom ett öppet sår när personen badade. Bakterien heter Vibrio Vulnificus och är besläktad med kolera. Enligt ABC News har totalt 41 människor smittats, varav 11 dog 2013. – Miljontals människor utsätts för bakterien varje dag, som tur är är smittofallen få, säger experten Joette Giovinco till Fox News.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida