Dagens namn: Elise, Lisa
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

AFTONBLADET I DAG: 13.00 CHATTA med Robert Collin om att köpa begagnad bil. 20.15 LIVE-TV Hockeystudion

De kickas ut – och hämtar in miljoner

LISTA: Inte bara ministrar som får miljoner – även statssekreterarna kvitterar ut sjusiffriga belopp i fallskärmar

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Pappan till misstänkt IS-bödel erkänner bombdåd

En man, vars son misstänks vara den brittiske bödeln i fler av avrättningsvideorna från Islamiska staten, har erkänt att han är medskyldig till bombdåden mot de amerikanska ambassader i Kenya och Tanzania 1998. Den egyptiske mannen utlämnades till USA från Storbritannien 2012. Enligt obekräftade rapporter är inte längre den brittiske före detta rapparen huvudmisstänkt, skriver nyhetsbyrån AFP.

Astronauter ska få rymdens första 3D-printer

Nasa skickar en 3D-printer till rymdstationen ISS med förhoppningen att den ska kunna användas för att tillverka reservdelar till astronauterna, skriver Sky News. I framtiden hoppas Nasa på att 3D-printrar ska användas för att skapa hela samhällen långt bort från jorden. – Om vi ska ha affärer på Mars så har vi inte direkt råd att ta med allt vi behöver dit, säger Jeff Sheehy vid Nasa.

Flicka anmälde våldtäkt – våldtogs på hemvägen

Kvinnovåldet i Indien Fem män har dömts till 20 års fängelse vardera för sin inblandning i en brutal våldtäkt av en flicka i Indien. Det var i oktober förra året som en 16-åringen våldtogs två gånger, den andra gången när hon var på väg hem efter att ha anmält den första. 16-åringen dog senare av brännskador efter att någon tänt eld på henne. Lagarna mot våldtäkt har skärpts i Indien, bland annat efter ett uppmärksammat fall då en kvinnlig student våldtogs på en buss i New Delhi 2012.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida