Dagens namn: Henrietta, Henrika
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Levande organismer hittade utanpå rymdskepp

Ryska astronauter har upptäckt att sjöplankton och andra mikroorganismer lever på utsidan av den internationella rymdstationen ISS. Astronauterna Olek Artemyev och Alexander Skvortsov gjorde upptäckten under en rutinmässig rymdpromenad då de tog prover från ytan. Det rapporterar bland annat den ryska nyhetsbyrån Itar Tass. Resultaten beskrivs som ”absolut unika” av chefen för de ryska astronauterna.

Nytt hopp mot ebola: UV-robot med dödlig stråle

Ebolautbrottet i Västafrika Med dödliga doser av ultraviolett ljus som förändrar DNA-strukturen i supervirus som ebola ska två robotar användas i kampen mot sjukdomen. Det rapporterar Medical News Today. Viruset stoppas med hjälp av behandlingen från att reproducera sig och skada patienten. De två robotarna av typen TRU-D Smart UVC ska skickas från USA till Liberias huvudstad Monrovia.

Katastrof nära – tvååringar väger sju kilo

Krisen i Sydsudan När sjukvårdspersonalen i FN:s flyktingläger i Bentiu i norra Sydsudan första gången träffade på åttaåriga Bol var han kraftigt undernärd och led av tuberkulos. Snabba insatser gjorde att hans liv kunde räddas berättar personal från Läkare utan gränser för TT. – Den här lille killen är på bättringsvägen nu, han kom till oss i tid, säger den nyzeeländska sjuksköterskan Vanessa Cramond. Läkare utan gränser har tidigare slagit larm om förhållandena i Bentius FN-läger där 40 000 flyktingar bor på en yta av 1,5 kvadratkilometer. Enligt FN:s mat- och livsmedelsprogram (WFP) och FN:s barnfond Unicef hotas nästan en miljon barn under fem år av akut undernäring i Sydsudan.

SENASTE NYTT
TV
AFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida