Dagens namn: Natanael, Jonatan
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Familjen dog – nu är han ensam kvar

Osman, 12, har förlorat sina föräldrar, en bror och en syster i ebola: ”Ingen ville leka med mig”

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Apan Sandra, 29, ska ges juridiska rättigheter

En argentinsk domstol har beslutat att ge den 29 år gamla orangutangen Sandra en del av de juridiska rättigheter som människor har. Det rapporterar BBC. Sandra har tillbringat de senaste 20 åren på ett zoo i Buenos Aires och domstolen hävdar att hon har varit olagligt inlåst på djurparken. Om ingen överklagar domen kommer Sandra att få en fristad i Brasilien där hon ska få leva i större frihet, skriver BBC.

Spionbaby del i islossning mellan USA och Kuba

Uppgörelsen mellan USA och Kuba En diplomatisk hemlighet som bidrog till islossningen mellan USA och Kuba har avslöjats i Havanna. När den spiondömde Gerardo Hernández, en av de kubanska fångarna som släpptes i utbyte mot amerikanen Alan Gross, kom hem till Kuba var hans fru höggravid. Fast barnet kunde väl omöjligen vara Hernandéz? Han hade ju suttit fängslad i USA sedan 2001. Men nu har Hernández avslöjat att ett av kraven i förhandlingarna var att göra paret gravida genom artificiell insemination med hans sperma som flögs över från USA. I gengäld ska Alan Gross fått bättre behandling i Kuba.

Familj hittad efter tio dagar i australisk vildmark

En pappa och hans två söner, fem och sju år gamla, hamnade på avvägar i en nationalpark i Australien. Utan mobiltäckning och med små mängder mat hade de överlevt i vildmarken i tio dagar när en bonde med en fyrhjuling hittade dem. Det rapporterar nyhetsbyrån AP. Pappan ska ha svängt in på fel ställe och fastnat med bilen i leran. Vissa dagar gick temperaturen upp till 38 grader men lyckligtvis regnade det även ibland och familjen kunde fånga upp regnvatten i en platsbehållare.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida