Dagens namn: Arne, Arnold
Årets Dagstidning 2015.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

260 kilo elfenben och klor beslagtogs i Schweiz

Schweiziska tullen har beslagtagit över 260 kilo elfenben som var på väg till Kina, skriver ABC News. Tillslaget gjordes vid Zürich flygplats. Elefantbetarna hade sågats i delar och placerats i åtta resväskor. Tre kinesiska män som rest från Tanzania transporterade väskorna. Väskorna innehöll också ett kilo tänder och klor som tillhört lejon.

Rysk tonårsflicka död efter ny farlig selfie-trend

Ännu ett fall då en tonårig dött efter att denne försökt ta en selfie på ett farligt ställe skakar Ryssland. Brittiska The Independent skriver om en 14-årig flicka som dött efter att hon försökte fotografera sig själv på taket på ett godståg i Moskvaregionen. Enligt myndigheter ska tre flickor ha befunnit sig vid tågen för att försöka ta ”en spännande selfie”. Trenden med farliga självporträtt bland Rysslands unga bidrar till ett redan alarmerande dödstal vid tågspåren. Hittills i år har 556 personer dött vid tågstationer i centrala Ryssland, enligt statistik från ryska myndigheter.

Forskare: Män orsak till att kvinnor fryser på jobbet

Kvinnor som alltid fryser på jobbet har nu vetenskapen på sin sida. Enligt en ny rapport som den amerikanska vetenskapstidningen Nature publicerat har forskare kommit fram till att temperaturen i de flesta kontorsbyggnader ställts in med en flera decennier gammal formel för ”termisk komfort” som utgår från vad som är bäst för en 40-årig man på 70 kilo. Kvinnor väger i genomsnitt mindre än män, har mer kroppsfett och långsammare matsmältning. Enligt forskarna kan standardtemperaturen på arbetsplatser överskatta kvinnors kroppsvärme med 35 procent.

Digitala livet
I samarbete med logo-teliaTelia
SENASTE NYTT
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida