Dagens namn: Astrid, Asta
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.
VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Ryssarna: Våra trupper slåss inte alls i Ukraina

Konflikten i Ukraina En majoritet av ryssarna tror inte på att deras lands trupper slåss i östra Ukraina, men nästan hälften skulle vara glada om det vore så. Det visar en opinionsundersökning som en oberoende forskargrupp gjort med 1 600 ryssar, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Av de tillfrågade uppgav 53 procent att de tror på Kreml som förnekar att ryska trupper sänts för att backa upp de proryska separatisterna i östra Ukraina. 25 procent av ryssarna tror dock inte på dessa förnekanden.

Sköterska mördade sex patienter med gift

En före detta sjuksköterska åtalas misstänkt för att ha mördat sex patienter med gift. Samtliga dog av överdoser av kalium på ett sjukhus i den tjeckiska staden Rumburk norr om Prag. Den 50-åriga kvinnan åtalades i somras för mordet på en 70-årig kvinna. När utredarna sedan började gräva i sköterskans förflutna kunde de identifiera ytterligare fem misstänkta offer.

Skådespelerskans dom: 26 års fängelse för hädelse

Bollywood-stjärnan Veena Malik har dömts till 26 års fängelse i Pakistan för hädelse efter att ha deltagit i ett tv-program med en fejkad bröllopsscen, baserat på profeten Muhammeds dotters bröllop. Även Maliks make Asad Bashir Khan och ägaren till tv-bolaget Geo TV, Mir Shakil-ur-Rahman, döms till 26 år i fängelse i antiterrordomstolen. Malik har dock en chans att slippa fängelsestraffet. Domstolsbeslutet verkställs i staden Gilgit, där kontrollen delas mellan Pakistan och indiska Kashmir. Därför ses det inte en riktig provins av Pakistan, vilket innebär att eventuella domar inte behöver gälla för resten av landet.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida