Dagens namn: Klemens
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

I DAG 14.30 Premier League Crystal Palace-Liverpool 17.00 Premier League Hull-Tottenham 20.45 Serie A Milan-Inter

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

IS rekryterar barnsoldater – vissa under 14 år

Syrienkriget Aktivister har noterat att flera barn stridit med terrorgruppen Islamiska staten i den kurdiska staden Kobane i Syrien, rapporterar nyhetsbyrån AP. Två barnsoldater som hittats döda där ska vara under 14 år. Exakt hur många barnsoldater som totalt finns i IS-led finns inga uppgifter om. Däremot har en FN-panel kommit fram till att rekryteringen av barn handlar om krigsbrott på en ”massiv skala” och att det utförs systematiskt och organiserat.

Boko Haram dränkte och halshögg 48 fiskförsäljare

Islamistupproret i Nigeria Islamistmilisen Boko Haram har dödat 48 fiskförsäljare i staten Borno i Nigeria. Det uppger en talesperson för fiskarnas fackförbund för nyhetsbyrån AFP. – De skar halsen av vissa och bakband andra som de sedan dränkte i sjön, säger talespersonen Abubakar Gamandi. Att de inte använde skjutvapen var enligt honom avsiktligt eftersom de ville undvika uppmärksamhet från de närbelägna MNJTF-trupperna. MNJTF är ett samarbete med soldater från Nigeria, Tchad och Niger som tillkom 1998 för att bekämpa gränsrelaterat våld. De har senare fått utökat sitt ansvar till att stävja Boko Haram.

Plantageägare hackad till döds av anställda

En 45-årig teplantageägare i Västbengalen i Indien ska ha släpats ut ur huset och huggits till döds av sina anställda. – Han kom hit för att lugna ner arbetarna för att det verkar som om de inte fått betalt de senaste två-tre månaderna, säger P.T. Bhutia, lokal polischef, till nyhetsbyrån AFP.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida