Dagens namn: Elsa, Isabella
Årets bästa sajt. Årets nyhetssajt. Årets Dagstidning digitalt.

Slag i luften om inte andra följer

Wolfgang Hansson Riskerar att bli en symbolhandling utan praktisk betydelse Kontroversiellt för att det retar Israel

VÄRLDEN
Utrikesnyheter från

Just nu: Parlamentet satt i brand i Burkina Faso

Tusentals demonstranter har tagit sig in i Burkina Fasos parlament och tänt eld på byggnaden inför en omröstning som om en kontroversiell grundlagsändring, skriver nyhetsbyrån TT. Grundlagsändringen skulle låta president Blaise Compaoré förlänga sitt 27-åriga styre men efter oroligheter skjuts omröstningen upp i dag. Oppositionen har tidigare uppmanat demonstranter att blockera parlamentet för att förhindra lagförslaget, som EU har varnat kan hota landets stabilitet.

11 gripna i Kina – sålde döda kvinnor till ”bröllop”

Polisen i Shandong i Kina har gripit elva personer, misstänkta för att ha grävt upp döda kvinnors kvarlevor och sedan sålt dessa. Familjer som köpte kropparna arrangerade rituella ”spökbröllop” genom att begrava den döda kvinnan med en nyligen avliden ungkarl, skriver South China Morning Post. Kropparna har sålts för upp emot 24 000 kronor.

Ebolasköterska utmanar USA-karantän – går ut

Ebolaepidemin Den amerikanska sjuksköterskan Kaci Hickox hotade att stämma New Jersey efter att hon isolerats i ett tält utan dusch efter hemkomst från Sierra Leone. Nu har hon förflyttats till sitt hem i delstaten Maine, där hon ska enligt riktlinjer ska isoleras resterande del av den 21 dagar långa karantänen. Men Hickox, som testats negativt för ebola, säger att hon inte accepterar karantänen, trots att Maines guvernör skickat poliser att vakta utanför hennes hem. – Jag tänker inte på att hålla sig till riktlinjerna. Jag tänker inte sitta och bli mobbade av politiker och tvingas bo i mitt hem när jag inte är någon risk för den amerikanska allmänheten, säger hon.

SENASTE NYTT
KOLUMNISTER
TVAFTONBLADET

Gör Aftonbladet till din startsida