Mammans varning – för populära leksaken

NYHETER

Rengörningen av den nya populära leksaken fidget spinner hade kunnat sluta illa för tioåriga Britton Joniec från Texas i USA.

Just nu är fidget spinner, som är en form av snurra, den populäraste leksaken bland barn världen över. Och tioåriga Britton Joniec, från Texas i USA, har en i sin ägo.

På vägen hem från simträningen i lördags tog hon isär en av de snurrande delarna som hon tyckte behövde rengöras. När hon satte delen i sin mun var olyckan framme – plötsligt hörde mamman Kelly Joniec att dottern fick svårt att andas. Hon tittade i backspegeln och såg att Britton var röd i ansiktet. Kelly tvärnitade bilen för att göra heimlich-manöver – men misslyckades. Istället fick de ringa efter ambulans som tog henne till Texas Children's Hospital utanför Houston.

Röntgenundersökningen visade att delen satt i hennes matstrupe. Britton fick opereras och händelsen fick ett lyckligt slut – trots att situationen var skrämmande ett tag, menar mamman.

Foto: Facebook

I ett Facebookinlägg, som även brittiska Metro uppmärksammat, uppmanar hon föräldrar att vara vaksamma.

Fidget spinner är en sån fluga nu att de finns över allt. Barn i alla åldrar använder dem, men alla kommer inte med varningar som tar hänsyn till barnens ålder. Delar i dem hoppar lätt ur, så om du har små barn (under åtta år) ska du tänka på att de utgör en kvävningsrisk”, skriver hon.