Nu ska Fernet bli öl

Foto: Forbidden Root/TT
NYHETER

När Fernet-Branca och bryggeriet Forbidden Root slår sina kloka huvuden ihop skapas nya drycker. Nu har man tagit till så pass mycket kryddor i ölen att det har blivit en Fernetöl - Fernetic.

Det amerikanska bryggeriet Forbidden Root, som satsar på ekologisk bryggkonst, har tillsammans med Fernet-Branca tagit fram Fernetöln Fernetic.

Fernet-Branca lanserades först som medicin 1845, men blev snart en mycket populär sprit bland krogjobbarna. Nu har Forbidden Root lagt sin touch på drycken och lovar en smak som ska kännas igen av ett Fernet-fan.

”Den smakar kaffe och pepparmint, och mjuk, mörk rostighet. Ölen är kryddig, krämig och med en torr träig finish”, skriver bryggeriet på deras hemsida.

En ultimat kombo säger vissa.

Det är första gången någonsin som Fernet gör ett liknande samarbete, och hittills verkar Branca-familjen nöjd.

”Jag är otroligt stolt över Fernetic”, säger Edoardo Branca som är den sjätte generationen i Branca-familjen.