Väpnat rån mot guldbutik – tre personer gripna

Reporter: Alexandra Carlsson Tenitskaja, Cecilia Tiberg, Richard Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera maskerade och beväpnade gärningsmän tog sig in i guldbutik i centrala Södertälje.

Rånarna försökte fly från platsen i en bil, men krockade, bara en bit från guldbutiken. Därefter fortsatte de sin flykt till fots.

Polisen lyckades under fredagseftermiddagen gripa tre män som nu är misstänkta för inblandning i rånet.

1 av 7 | Foto: ANDREAS BARDELL
Polis letar efter rånarna.

Det är oklart om någon person har skadats i samband med rånet.

Händelsen inträffade strax efter lunch på fredagen. Flertalet beväpnade och maskerade gärningsmän rusade in i en guldbutik i Södertälje.

Det är oklart hur mycket gods som tillgripits, men gärningspersonerna lämnade platsen i en bil. Dock råkade de krocka med bilen och fortsatte därefter sin flykt till fots.

Enligt polisen finns det uppgifter om att skott ska ha avlossats i samband med rånet, men dessa uppgifter är inte bekräftade.

Vittnet: ”Folk försökte stoppa dem”

Ett vittne berättar för Aftonbladet hur han satt och åt lunch när någon ute på gatan ropade på hjälp och att det pågick ett rån.

– Vi går ut och tittar och ser att det står en ensam kille med en kniv i handen, som vaktar flyktbilen. Killen stod där i två till tre minuter. Det var flera som sprang fram och försökte hindra dem, folk som kastade grejer på bilen, berättar vittnet.

Och fortsätter:

– Sedan kom några maskerade killar ut, jag tror det var fem, med överfulla väskor. Väskorna var så fulla så de fick inte igen bagageluckan.

Vittnet säger också att rånarna bara hann köra 15–20 meter innan det körde in en annan bil i flyktbilens ena sida.

– Då försvann de till fots, utan väskorna.

Tre personer gripna

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån. Strax efter klockan tre kunde polisen bekräfta att de lyckats gripa tre personer. Dessa ska vara män. De är misstänkta för inblandning i rånet.

Det har även kommit in uppgifter om att en cyklist blivit påkörd i samband med att rånarna flydde från den aktuella platsen.

– Jag har också fått in initiala uppgifter om det, men jag har inga fler detaljer gällande det i nuläget. Jag vet inte om någon har skadats i samband med rånet, säger Westberg.

SE KLIPPET: Kastar föremål på rånarnas bil

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN