Stjärnkockarnas bästa recept till ditt nyårspartaj

1 av 2 | Foto: ANDERS DEROS
Visst ska det vara champagne på nyårsafton - men inte nödvändigtvis till nyårssupén, tycker Håkan Thörnström på Thörnströms Kök som bjuder på nyårssupé med hummersoppa, ankbröst och vaniljsufflé.
NYHETER

Här är några tips för en riktigt god nyårsfest.

Aftonbladet har tagit hjälp av tre stjärnkockar som ger dig var sin trerätters meny.

En nyårssupé med förrätt, varmrätt och dessert. Ett par goda viner. Lite glitter och bubbel till tolvslaget. Och en stor portion gott humör.

Detta är grunden för en lyckad nyårsfest.

Men det kan vara svårt att få till det där lilla extra. Ska det vara hummer eller lax? Båda delarna? Eller ska man servera något helt annat på en festlig nyårsmiddag?

Sedan ska man ju dricka något gott till maten också.

Stjärnkockarna Jonas Dahlbom, Håkan Thörnström och Leif Mannerström, alla från Göteborg, har tagit fram var sitt förslag till nyårssupé.

Inte för svårt. Inte för dyrt. Men välsmakande och festligt var kraven när Aftonbladet kontaktade de tre mästerkockarna.

Här presenterar vi deras menyförslag. Så nu är det bara att springa ut på stan och jaga ihop ingredienserna.

Glöm inte skumpan. Den måste som bekant köpas i en särskild butik. Och i morgon är den butiken stängd.

Jonas Dahlbom, Trädgårn

Leif Mannerström, Sjömagasinet

Håkan Thörnström, Thörnströms Kök

Åtta prisvärda bubblare till nyår

Peter Björneblad