Grattis, Niclas Rapp

som blivit Årets gröne kock.

NYHETER
Foto: Foto: peter tinnert

- Tack, det känns otroligt roligt. Men det var tufft eftersom vi fick välja ur en snålt tilltagen råvarukorg. Man fick verkligen gnugga geniknölarna för att få till det.

Vilken rätt gjorde du?

- Förrätten var en potatis- och parmesansoppa med basilikapretzler. Varmrätten var en jordärtskocksrulle med rostade kikärtor och körvel.

Varför tror du att du vann?

- Jag försökte göra något som stack ut smakmässigt. Det var också det jag fick mest poäng för.

Hur ska du fira?

- Med massa kall och torr champagne.

Blir det här en stående rätt på din restaurang i framtiden?

- Nej, jag tror jag gjort den tillräckligt många gånger redan, delar av den kanske finns med i fortsättningen.

Tror du att det finns kött och fisk på krogarna om trettio år?

- Jo, det är klart att det kommer att finnas det. Men kanske inte i samma utsträckning.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att vara med min familj och mina två barn.

Klas Elfving