Dagens namn: Jonas, Jens
Årets Dagstidning.
Startsidan / Nyheter

11-åring ska spåras med datachips

LONDON

Morden på tioåringarna Holly Wells och Jessica Chapman har fått ett par engelska föräldrar att göra något drastiskt.

Deras dotter ska få ett datachips inopererat i armen.

- Vi gör det för att kunna spåra henne, säger Wendy och Paul Duvall.

räddningen? Danielle Duvall tillsammans med docent Kevin Warwick som har utvecklat systemet med datachipset.   räddningen? Danielle Duvall tillsammans med docent Kevin Warwick som har utvecklat systemet med datachipset. Foto: INS NEWS GROUP

Danielle Duvall är 11 år, en normal engelsk flicka. Precis som tusentals andra föräldrar är Wendy och Paul Duvall oroliga för vad som kan hända henne.

Efter morden på Holly och Jessica bestämde de sig för att Danielle till varje pris ska kunna spåras - om hon skulle försvinna.

Överreagerar gärna

Det chips som kommer att opereras in i hennes arm sänder en signal till ett vanligt nät för mobiltelefoner som sedan kopplar signalen till en dator som talar om exakt var Danielle finns.

Systemet har utvecklats av docenten Kevin Warwick, och flera andra föräldrar har redan undersökt möjligheterna att deras barn ska få chipset påstår han.

Mamma Wendy Duvall anser att hennes dotter är mycket säkrare med datachipset.

- Jag överreagerar hellre än att något allvarligt händer Danielle, säger hon till tv-kanalen Sky.

Har själv ett i armen

Danielle tycker också att hennes föräldrars beslut är bra.

- Jag tycker att det är bättre än att jag blir kidnappad, säger hon.

Uppfinnaren doktor Kevin Warwick är övertygad om att systemet är tillräckligt bra för att spåra Danielle var hon än befinner sig.

I vanliga fall forskar Kevin Warwick i ämnena artificiell intelligens och robotteknik vid universitetet i Reading i England.

Redan 1998 lät han operera in ett liknande datachips i sin egen arm. En dator kan följa hans rörelser i universitetets lokaler.

Leif Kasvi
SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler