Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Elektroniska spel förbjudna i Grekland

Turister riskerar skyhöga böter

Det låter som en typisk Internetskröna, men det är sant.

I Grekland finns sedan slutet av juli en ny lag som förbjuder alla slags elektroniska spel i offentligt miljö, skriver den grekiska tidningen Kathimerini.

Detta innebär att även Gameboy-spel och spel på mobiltelefoner är förbjudna.

Lagen kom till därför att problemen med illegal vadslagning i samband med spel ökat. Regeringen ansåg att det inte gick att skilja mellan oskyldigt nöjespel och illegala spelapparater.

Även schack förbjudet

Internetcaféer tillåts drivas vidare, men bara så länge ägarna ser till att det inte spelas på datorerna. Även ett stillsamt schackspel på datorn är straffbart.

Internetcafé-ägare i Thessaloniki protesterade tidigare i veckan genom att polisanmäla ett medborgarkontor som har datorer. Detta en dag efter att två Internetcafé-ägare blivit gripna av polisen för att ha brutit mot den nya lagen, skriver Kathimerini.

– Vi gör inte det här för att jäklas med de som jobbar på medborgarkontoret, utan för att visa hur irrationell lagen är, säger en talesman för caféägarna.

75000 euro i böter

Den som bryter mot lagen riskerar böter på mellan 5 000 till 75 000 euro och fängelse från en till tolv månader.

Internetsajten news.com skriver att de grekiska spelfantasterna reagerat med en mix av chock, ilska och förvåning. De planerar flera protester den närmaste tiden, för att försöka få lagen upphävd.

Tills dess gör du nog bäst i strunta i att packa ner dataspelet när du åker på Greklandssemester.

Sofia Larsson
SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet