Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Våldsam brand totalförstörde hus i Göteborg

Två anhållna för mordbrand

Ett trevåningshus i trä eldhärjades vid Nya varvet i Göteborg på torsdagsförmiddagen. På eftermiddagen anhölls två personer misstänkta för mordbrand.
En våldsam brand härjade på torsdagförmiddagen i en trävilla vid Nya varvet i västra Göteborg.   En våldsam brand härjade på torsdagförmiddagen i en trävilla vid Nya varvet i västra Göteborg. Foto: bengt kulén

Räddningstjänsten fick larm om branden 07.15 på torsdagsmorgonen. 25 brandmän åkte då ut till platsen.

Branden började troligen i en av husets fyra lägenheter, men vad som orsakat den är inte fastställt.

– Villan håller mer eller mindre på att brinna ner till grunden, säger Peter Engström, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten till aftonbladet.se på förmiddagen.

Senare på torsdagen griper polisen två personer, en man i 50-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern. De båda gör vissa medgivanden och åklagaren beslutar att anhålla dem.

Risk för spridning

Dick Halldén, inre befäl vid polisen i Västra Frölunda, säger att den anhållne mannen bor i den eldhärjade villan.

– Vi vet ännu inget om motiv, säger han.

Hans Nilsson från Flottans män, vars lokal ligger vägg i vägg med det brinnande huset, började tömma lokalen på saker ifall branden skulle sprida sig till husen bredvid.

– Vi har burit ut tavlor, böcker och andra saker ur vår lokal, men nu ska brandmännen försöka få huset att ramla åt andra hållet, säger Hans Nilsson.

 

 

Frida Johansson, TT
SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet