Biltjuven krockade - 10-årig flicka skadad

NYHETER

När biltjuven upptäckte att en polisbil följde efter honom gjorde han en rad farliga omkörningar.

Det slutade med att han i hög fart krockade med en mötande bil där sju personer åkte.

Alla åtta fördes till sjukhus och allvarligast skadad är en tioårig flicka.

NARKOTIKAPÅVERKAD Åtta personer skadades när en biltjuv, som misstänks ha varit påverkad, krockade utanför Södertälje i går.
Foto: MATS ANDERSSON
NARKOTIKAPÅVERKAD Åtta personer skadades när en biltjuv, som misstänks ha varit påverkad, krockade utanför Södertälje i går.

Hon vårdas på Astrid Lindgrens sjukhus i Solna med svåra ansikts- och skallskador. Det är dock ingen fara för hennes liv.

Polisen fick ett larm om ett villainbrott i Enhörna utanför Södertälje. När en patrull närmade sig Enhörna mötte den en bil som den misstänkte inbrottstjuven körde. Bilen var stulen.

Farliga omkörningar

Polispatrullen vände och började följa efter bilen.

- Patrullen jagade absolut inte bilen. När de mötte bilen vände patrullen och körde ikapp honom för att stoppa honom.

- När han upptäckte att han hade en polisbil efter sig drog han på och gjorde flera farliga omkörningar, säger Tomas Ibstedt, stationsbefäl vid polisen i Södertälje.

Åtta skadades

I en högerkurva, där han inte hade fri sikt, påbörjade mannen ytterligare en omkörning. Det var där han mötte personbilen från Södertälje. Kollisionen blev våldsam.

I den mötande bilen åkte sju personer, fyra vuxna och tre barn. Alla skadades och fördes till olika sjukhus i stockholmsområdet. Den tioåriga flickan är den svårast skadade.

Även den misstänkte mannen skadades, dock inte så allvarligt. Han misstänks för att vara narkotikapåverkad. Han saknar dessutom körkort.

Per-Iwar Sohlström