Högosta: ”Det ska vara whiskeycheddar och paprika”

… och greven föredrar brännvinsost

1 av 5 | Foto: LASSE ALLARD
Thomas Östlund.
NYHETER

Paprika är allra godast att lägga på ostmackan enligt Aftonbladets läsare.

Men vad tycker kändisarna att det ska ligga på osten?

Vi frågade en greve, en baron, en västerbottning och två vanliga ostar.

Hur ser din favoritostmackka ut?

Thomas "Osten" Östlund, fd ishockeymålvakt i AIK och Djurgården:

- Cheddar på mörkt bröd eller västerbotten på knäckebröd. Till vardags blir det oftast hushållsost med tomat eller paprika på.

Ian Wachtmeister, greve:

- Tjockt skivad brännvinsost på grovt rågbröd utan någonting på. Beroende på tidpunkt möjligen med en snaps till.

Göran Högosta, legendarisk fd ishockeymålvakt i Tre Kronor och Leksand:

- Det absolut godaste är rostat bröd med whiskeycheddar och röd paparika.

Bengt Baron, OS-guldmedaljör i simning:

- Det ligger paprika eller gurka på. Vad det är för ost spelar inte så stor roll bara det inte är mögelost.

Lorentz Andersson, västerbottning och landshövding:

– Till frukosten blir det ett ljusungsbröd. En del kallar det tunnbröd, men i norra Västerbotten heter det så. Till det blir det den nya, lite mildare västerbottenosten Krutrök och lite gravad eller rökt renstek.

– Till kvällen blir det naturligtvis västerbottenost och kanske den nya snapsen Krutrök från Norrbotten. Den är inte dum, särskilt med lite ren.

Åsa Asplid, Mattias Lundell