Dagens namn: Amanda, Rasmus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Succé för Viktklubben med 50 000 medlemmar

Aftonbladets första betaltjänst har gått hem hos besökarna

Ett halvår efter starten har nu Aftonbladets Viktklubben mer än 50 000 betalande medlemmar.

– Det är långt över våra förväntningar. Vi hade aldrig trott att vi skulle få sånt stort genomslag så snabbt, säger Aftonbladet.se:s chefredaktör Kalle Jungkvist.

På tisdagen nominerades Aftonbladets Bella Tidblad och Markus Gustafsson till Stora Journalistpriset i klassen Förnyare för sitt arbete med Viktklubben.

Genom succén med Viktklubben har Aftonbladet visat att det är fullt möjligt att ta betalt för en produkt på nätet – bara tjänsten och innehållet är tillräckligt bra.

– Om tjänsten har tillräckligt god kvalitet så är det inga problem att ta betalt, säger Kalle Jungkvist.

Viktklubben lanserades i april i år. Det handlar om en interaktiv tjänst som utformats i samarbete med överviktsenheten på Huddinge sjukhus, under ledning av professor Stephan Rössner.

Samarbete med forskare

I Viktklubben får medlemmarna svara på ett antal frågor som ger dem personliga viktminskningsprogram, utformade av experterna på Huddinge sjukhus.

Medlemmarna får personliga menyer, träningstips och dagliga chattar med motions- och kostexperter.

- Det här är en unik chans för oss experter att för första gången nå ut till många med ett vetenskapligt viktminskningsprogram med bestående effekt, säger professor Stephan Rössner i en kommentar.

För forskarna på Huddinge sjukhus innebär samarbetet med Viktklubben dessutom en unik möjlighet att få information till sin forskning om viktminskning.

Fredrik Rundkvist

Efterlysning: har du gått ner med Viktklubben?

Nu söker vi i Viktklubben dig som har gått ner i vikt med vår metod. Genom att berätta för oss hur du kämpade kan du peppa andra att lättare nå sina mål.

Om du som ställer upp, vill vi gärna uppmuntra och belöna dig. Berätta för oss i en artikel och välj någon följande gåvor:

? Boken ”Ryggympa” från Friskis & Svettis

? Boken ”Festlig och smal mat” av Lisa Förare Winbladh

? Boken ”Rössners ABC-bok om hälsa”

? En steg- och kaloriräknare

Biobiljetter

Vi vill att du har bild på dig själv före och bild efter din viktminskning.

Posta eller mejla ditt namn, telefonnummer, din nuvarande vikt och hur mycket du gått ner - glöm inte bilderna på dig själv.

Mejla Viktklubben på efterlysningen.viktklubben @aftonbladet.se eller skicka brev till: Viktklubben, Aftonbladet, 105 18 Stockholm.

SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet