12-åring sexutnyttjad av internetbekant

Man i 40-årsåldern begärd häktad

NYHETER

STOCKHOLM

En man i 40-årsåldern är begärd häktad misstänkt för att sexuellt ha utnyttjat en tolvårig flicka som han fått kontakt med via internet.

Flickan reste i fredags från sitt hem i Dalarna för att träffa mannen i Stockholm. Han tog med henne hem till sin bostad söder om staden där han ska ha utsatt henne för sexuella övergrepp.

Mannen greps på lördagseftermiddagen och vid en husrannsakan gjorde polisen flera beslag som uppges stärka misstankarna mot honom. Dataexperter ska gå igenom mannens dator för att säkra ytterligare bevis, uppger Glen Edenholm, stationsbefäl vid Nackapolisen, för Dala-Demokraten.

På måndagen begärde vice chefsåklagare Johan Frigell mannen häktad som misstänkt för sexuellt utnyttjande av underårig. Han förnekar brott.

kontakt på nätet

Flickan hade haft kontakt med mannen på internet under några veckor och han övertalade henne att åka till Stockholm på fredagen.

Eftersom flickan sade till sin mamma att hon skulle bo hos sin pappa dröjde det till fredagskvällen innan föräldrarna fick klart för sig att hon försvunnit. De fick tag på henne via mobiltelefon och satte sådan press på både henne och mannen att hon återvände hem.

Först när flickan var tillbaka hemma igen berättade hon att hon utsatts för sexuella övergrepp och föräldrarna larmade polisen. Flickan har genomgått en omfattande läkarundersökning.

TT