Dagens namn: Inga, Ingalill
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Hon vann en miljard på lotteri

Rebecca Jemison från Ohio, USA, vann högsta vinsten i delstatens lotteri Mega Millions. En annan kvinna hävdar att hon köpte den vinnande lotten, värd 162 miljoner dollar, men tappade den. Rebecca Jemison från Ohio, USA, vann högsta vinsten i delstatens lotteri Mega Millions. En annan kvinna hävdar att hon köpte den vinnande lotten, värd 162 miljoner dollar, men tappade den. Foto: Ron Kuntz/REUTERS

Rebecca Jemison vann högsta vinsten på lotteriet.

På tisdagen stod det klart att hon vunnit över en miljard kronor i delstaten Ohios Mega Million-lotteri.

En annan kvinna hävdar att hon köpte den vinnande lotten men sedan tappade den.

Elecia Battle från Ohio, USA, hävdar att hon tappat bort sin vinstlott.   Elecia Battle från Ohio, USA, hävdar att hon tappat bort sin vinstlott. Foto: AP/Tony Dejak

Under dagen lämnade Elecia Battle in en stämning till rätten att för få utbetalningen av vinsten stoppad.

Rebecca Jemison från Ohio, USA trodde inte sina ögon när hon insåg att hon vunnit högsta vinsten på delstatens lotteri Mega Millions. Jackpotten var 162 miljoner dollar - en dryg miljard kronor.

– Jag tror jag kollade lotten fem eller sex gånger för att vara säker på att det var på riktigt, säger Rebecca Jemison till AP.

Hon lämnade in vinstlotten på tisdagsmorgonen och vid en presskonferens senare på dagen presenterade Ohio-lotteriet den lyckliga vinnaren.

– En sak vill jag göra klart - det hade inget med tur att göra. Det var en välsignelse, helt enkelt en välsignelse, säger Jemison.

 

"Tror inte hon hittar på"

I fredags gick däremot en tårögd Elecia Battle till polisen för att anmäla en förlorade vinstlott. Hon hävdar att hon köpte lotten i det lokala shoppingcentrumet och att hon tappade plånboken med lotten i när hon var på väg därifrån. Hon förklarade också hur hon valt de vinnande numren själv efter familjemedlemmarnas ålder och födelsedagar.

– Vi tror inte att hon hittat på det, men det finns inget annat sätt att veta än att tro på hennes ord, sade polisman Kevin Nieter till Clevelands WEWS-TV.

 

Vinnaren upprörd

När nyheten om den borttappade lotten spreds i måndagskväll vällde människor ut och rustade med ficklampa gick de i snö och bitande kyla och letade efter lotten.

Battles advokat Sheldon Starke säger nu att Battle hävdar att den borttappade lotten är förlorat gods och att den inte tillhör vem som helst som hittar den.

Jemison å sin sida är upprörd över Battles version. Hon hävdar att hon spelat på de vinnande numren flera gånger de senaste åren och själv köpte vinstlotten i den aktuella affären.

Åsa Asplid, AP
Läs mer
SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet